Home » Е-Списание

За МИР „Чужбина“ и за изборните системи и методики

2014.10.14 Няма коментари
Spread the love

Ваня Нушева от „Прозрачност без граници“ и Стефан Манов от Временните Обществени на българите във Франция в предаването „Преди всички“ по БНР.

При липсата на избирателен район в чужбина, гласовете на над 140 хиляди български граждани по света, от които около 80 хиляди от Западна Европа и Америка, бяха механично добавени към вота в България. И единственото, което определиха, това са три депутатски места за ДПС, разпределени по някаква математическа случайност  в различни МИР-ове в страната. Така 80 хиляди гласоподаватели от Европа и Америка няма да имат свое представителство в националния парламент. Българските граждани, извън страната са лишени и от гласуване с преференция. Ето защо Еврочикаго и читателите му издигат глас и искат справедливи изменения в изборния закон. Подкрепете ако искате тяхната петиция:  За равни избирателни права, за МИР Чужбина (линк)

Националното радио се опитва да разбере и представи мнението на политиците и експертите по проблема с гласуването в чужбина и разпределението на мандатите в страната. Ето защо от програма „Хоризонт“ днес 14.10.2014 г. се обърнаха към  Ваня Нушева от Прозрачност без граници и Стефан Манов от Временните Обществени на българите във Франция. Следват звукозаписи от разговорите с тях.

 

vania_nusheva

Интервюто с Ваня Нушева можете да чуете тук:

 

.
Стефан Манов
Интервюто със Стефан Манов можете да чуете тук:

.

Още данни за гласуването в чужбина може да намерите ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.