Home » Избрано

БЛИЦ: Тайните списъци в квесторския доклад за КТБ

2014.10.26 Няма коментари
Spread the love

Материал на Агенция БЛИЦ

.

Олигарси взимат необезпечени кредити за милиони от КТБ и не ги връщат. Политици, партийци, прокурори, следователи, ДАНС-аджии, полицаи, видни журналисти – на хранилка в банката, за да държат чадър над нея и да я хвалят.

Снимка: БЛИЦ

Снимка: БЛИЦ

 • за необезпечените кредити, взети от кухи фирми от кръга на Цветан Василев вече всички разбраха – имената им излязоха в пресата и по сайтовете.
 • за необезпечените кредити, взети от други лица и фирми, се шушне тук-там, но няма нищо черно на бяло: крие ги шефът на БНБ Искров, крие ги главпрокурорът Цацаров, крие ги ДАНС, крие ги и Агенцията за финансово разузнаване?!
 • За “хранилката КТБ”, където години наред са папкали мнозина известни имена, излязоха някои лица, които обаче веднага скочиха и почнаха да заплашват със съд (понеже са спокойни, че под прикритието на “банковата тайна” пак ще се скатаят).

Днес (публикацията на БЛИЦ е от 24.10.2014 г. – б.р.) БЛИЦ ще разкрие някои факти около фирмите и лицата от вторите две групи. Смятаме, че за тях не може да се отнася понятието “банкова тайна”. За вложителите разбираме да важи тайната – изкарали са пари, вложили са ги в банката. Парите са си техни! (Ако има нещо нечестно в спечелването им – има си органи, които да накажат това.)

Но каква тайна може да има за хора и фирми, взели милионни кредити с мисълта да не ги връщат?!

Що за тайна пази политици, партийци, прокурори, следователи, ДАНС-аджии,полицаи, журналисти и др., които са получавали всеки месец парички от КТБ (паричките на вложителите!), за да държат чадър над КТБ и да обясняват каква страхотна банка е тя?!

Ето част от лицата в първата група:

 • футболен шеф – 400 милиона лева кредит;
 • енергиен бос – 62 милиона лева кредит;
 • петролен баровец – 50 милиона кредит;
 • медийни началници – между 2 и 10 милиона лева кредити.
 • и още, и още, и още…

Във втората група – на хранилката:

 • политици и партийци – взимали са между 30 000 и 50 000 лева на месец;
 • прокурори, следователи, ДАНС-аджии, полицаи – между 20 000 и 35 000 лева на месец;
 • видни журналисти – между 15 000 и 25 000 лева на месец;
 • съпруги и съпрузи, дъщери и синове, роднини и любовници на всички тия горе са ги замествали на хранилката, за да не бият на очи имената им – взимали са толкова, колкото се полага на “титулярите”!

Е, за каква банкова тайна можем да говорим при това положение?!

Какво да си мислят над половин милион вложители в КТБ, които останаха без спестяванията си (та то дори гарантираните според европейското законодателство до 100 000 евро още не са върнати на хората – а уж сме държава от Европейския съюз?!)

Имате думата, г- н президент, г-н премиер, г-н главпрокурор, г-н шеф на БНБ, господа партийни лидери! Не мълчете повече, защото нашият народ много търпи, но когато избухне, ще ви събират на части по улиците! 

(Със съкращениe)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.