2024-04-23

1 thought on “Обръщение на посланик Поптодорова към българите в САЩ

  1. Госпожо Поптодорова.
    Докато българското правителство не е в състояние да защити влоговете в български банки от посегателството на организираната престъпност, аз ще помагам на роднините си в България лично и директно чрез парични преводи през западни банки, пари в брой, или на място, със собствен труд.
    Бих искал да ви напомня, че българските емигранти никога не са спирали да помагат на обикновенните хора в България – нашите приятели, роднини и стари родители. Ние не се нуждаем от напомняне и патриотични изказвания от вас предназначени предимно за повишаване на вашия политически рейтинг и имитиране на обществено полезна дейност.
    Ако желаете да сте наистина обществено полезна защо не ускорите и улесните процесите за подновяване на български документи?
    Телефоните на консулствата в Америка госпожо отговарят само от десет до два от понеделник до петък. Служите ви се държат неприветливо. Разбирам от мои роднини в България, че това е обичайното държание на държавните служители в родината ни. Може би се надявате тук това да мине, като културна особеност. За мен обаче държавният служител винаги е бил и ще си остане храненик на данъкоплатците, които му делегират работата и осигуряват заплатата. Не смятам, че тук става въпрос за културна особеност, а по-скоро за липса на елементарно възпитание и работна етика.
    Аз работя от осем до шест, давам дежурства на телефон денонощно и понякога работя и в събота. Правя го, за да мога да бъда достъпен за хората, на които моята работа е необходима. Работното време на вашите телефонисти ми говори, че вие, като служители на посолство и консулства на република България не желаете да бъдете достъпни за вашите клиенти.
    Препоръчвам ви ако желаете най-сетне да се включите в обществено полезна дейност, за което между другото ви се заплаща от данъците на същите тези бедстващи българи да преразгледате работното време на посолствата и консулствата намиращи се под вашите грижи на територията на САЩ и да уплътните работното време на служителите за да не отиват нахалост вече платените от българския народ средства.
    Смятам, че всеки от нас най-добре ще помогне на бедстващите ако си гледа работата добре и съвестно.
    Поздрави!
    Виктор Хинов – българин в емиграция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *