Home » Авторски страници, българи зад граница

Ново Българско училище отваря врати в центъра на Рим

2014.09.11 Няма коментари
Spread the love

1958544_1380412815570165_1616145194_n

Българското училище “Асен и Илия Пейкови” в Рим е създадено през 2014 г. от родолюбиви ентусиазирани родители, осъзнали нуждата на техните деца от систематично обучение по български език и литература, българска история, география, култура и традиции.  Училището се ръководи от културна асоциация “Паралел 43”, създадена в Рим също тази година.

На 14 септември 2014 г., неделя, от 15 часа местно време училището ще отвори врати и ще посрещне своите първи ученици, в сградата на Международния младежки център “Сан Лоренцо”, който се намира в непосредствена близост до площад “Св. Петър” във Вечния град.

Untitled

“Уважаеми ученици, родители и приятели,

Най-любезно Ви каним да присъствате на откриването на новата учебна година 2014-2015 на нашето ново българско училище „Асен и Илия Пейкови”, което ще се състои на 14 септември (неделя) от 15.00 ч. в сградата на училището на Via Padre Pancrazio Pfeiffer, 24, 00193 Roma (до площад „Св. Петър” в Рим).

Очакваме с нетърпение всички палавници и техните родители, за да се впуснем заедно към необятния свят на знанието и науката, може би не всякога направо, но винаги напред!” –

се казва в официална покана на Българското училище в Рим на неговата страница във Фейсбук.

Момент от първата родителска среща

Момент от първата родителска среща

Искрено желаем успех на новото Българско неделно училище, което се открива в столицата на Италия.

Еврочикаго

Снимки: Scuolabulgara.jimdo.com

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.