Home » Авторски страници, Е-Списание

Честит празник на буквите

2014.05.24 Няма коментари
Spread the love

BIG_kiril

Нека буквите, свързани в думи, да ви свързват и да не ви разделят.

И нека паметта, която носят думите, и речта, за която са избрани буквите, да не позволят никога да угасне онова невидимо пламъче, за което един народен поет казваше: “Не се гаси туй, що не гасне!”.

И нека възроденият народ, който пак се нуждае от възраждане, не се срами да пише и чете на български, използвайки кирилските букви.

И нека знае и глаголи и за онази написана за свещенослужение азбука, която допреди 70 години все още се е изучавала в обикновени български училища.

И нека усетят в мъничките си сърца, дори само като лист от старото дърво, езика, азбуката и речта и онези български деца, които на друг език и с други азбуки ще напишат бъдеще сред бъдещето на други народи.

И да благослови Бог силата на Словото, да не глъхне то сред тръни и невежество; или, предадено за някой сребърник, да гасне туй, що не гасне.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.