Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес от Български младежки клуб “Актив” – Одеса

2014.05.24 Няма коментари
Spread the love

UntitledУважаеми сънародници,

Честит празник!

24-ти май е Ден на славянската писменост и култура. Историята на този празник показва, че първи стъпки в духовното и културно развитие, нашият народ е правил още в далечното минало. Светите братя Кирил и Методий създават буквите. Историческото значение на труда им се цени високо в световен мащаб. Редица държави днес ползват кирилицата.

Всичко започва от буквите, както образованието в първи клас, ученето на друг език, така великите думи и книги, които ни дават познания. Ние живеем във века на високите технологии и века на информацията. Изворите на образоваността са достъпни все повече и повече.

Скъпи българи! Нека нашите извори на знания ни дават позитивизъм, мъдрост и светли мисли, които да се превръщат в големи дела! Пишете и четете на кирилица, нека заедно да подкрепим извора на нашата идентичност и култура. Пожелаваме ви здраве, мир, късмет и благополучие!

С уважение,

Български младежки клуб „Актив“
Одеса, Украйна

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.