Home » Авторски страници

‘Точка БГ’ ще изнесе концерти в Краков и Варшава

2014.05.10 Няма коментари
Spread the love

2На 5 и 7 юни 2014 г. българската музикално-поетична формация ‘Точка БГ’ ще изнесе концерти в Краков и Варшава. Концертът във Варшава е по покана на Българския културен институт, а този в Краков – със съдействието на Факултета по славянски филологии към Ягелонския университет.

Концертът в Краков 5 юни ще бъде в Piwnica pod Baranami, от 18.00 часа местно време. Той се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” към Министерството на културата, на Българския културен институт във Варшава и на Факултета по славянски филологии към Ягелонския университет.

Събитието във Фейсбук – тук

Концертът във Варшава на 7 юни ще бъде в Българския културен институт в полската столица, също от 18.00 часа.

Събитието във Фейсбук – тук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

През последните три години ‘Точка БГ’ се е развила като успешна формация в жанра „изпята поезия”. Репертоарът на групата включва над 50 песни, чиито послания са свързани с вечни теми като любовта, прошката, връзката с природата, духовните търсения на човека, както и със сюжети от градската култура – това може да се разбере от описанието, с което формацията се е представила на страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Както и, че групата  е създадена през 2011 г. и има вече три издадени албума („Нови градски песни”, „Предверие” и „Акварел”).

Членовете й изпълняват авторски песни, написани от тях самите, в съпровод на акустични китари. Текстовете на тези авторски песни са създадени с висок поетически вкус. Блендата на четирите гласа и трите акустични китари се съчетават с непосредствено сценично присъствие.

‘Точка БГ’ тава са Тодор Янкулов, Красимир Първанов, Пламен Сивов и Зорница Попова. Песента за тях е като вид завръщане към всичко онова, което хората са загубили във века на електронното звучене и компютърните технологии. Живият звук на истински инструменти, пулсът на непосредственото усещане с музиката и една поезия, в която всяка дума е важна.

Как може да звучи това, чуйте сами:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.