Home » Избрано, политика

Калфин: Появата на Пеевски в Европарламента ще е подигравка

2014.04.11 Няма коментари
Spread the love
Ивайло Калфин. Снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин. Снимка: БГНЕС

Сега появата на господин Делян Пеевски в Европейския парламент, след като знаем, че включително последния доклад на Комисията, без да му споменава името, много на широко се занимаваше с него, означава две неща. Най-малкото аз очаквам ДПС да има много тежки проблеми със семейството на либералите. Не си представям как ще седне господин Пеевски в семейството на европейските либерали. И на второ място, това мисля, че е подигравка към българите.

Това каза водачът на листата за евроизборите на Национална гражданска инициатива АБВ Ивайло Калфин в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. „Виждам, че има един ентусиазъм в структурите на ДПС напоследък за неговото номиниране и издигане. Това не прави никаква услуга на ДПС. Кандидатуирането му за мен е скандално, защото той е един от хората, които предизвикаха масови протести в България и то с назначението му на най-неподходящото място”, допълни Калфин.

„Готов съм да се боря с господин Делян Пеевски, даже много ми е интересно да обсъждам европейски теми с него, той вероятно ги познава много добре”, добави Ивайло Калфин.

„Имаше една много спонтанна реакция след неговото назначение и до там бяха всъщност и успешните протести, доколкото управляващите се отказаха от тази безумна идея – да го сложат за ръководител на ДАНС”, подчерта водачът на листата за евроизборите на Национална гражданска инициатива АБВ.

Относно предстоящите избори и това дали са вътрешни или европейски, Ивайло Калфин каза: “Това, което правим и за това участваме в това състезание, е действително да се обявим против статуквото и аз бих казал против начина, по който в момента виждаме левицата да управлява. Ние затова сме се борили сума време и не може да има този вид управление и това, което се случва в момента1 да се свързва с лявата алтернатива, просто е абсурдно.”

„Залогът е голям. Като пътуваме из страната непрекъснато имаме изключително голям интерес към нас, което вече е залог след това за добра подкрепа”, заключи водачът на листата за евроизборите на АБВ Ивайло Калфин.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.