Home » българи зад граница, Избрано

Български деца в Детройт си пишат с деца от Търговище

2014.04.11 Няма коментари
Spread the love

Дарение за деца в България

.

На снимката: Деца от българското училище в Детройт

Деца от училище “България” в Детройт

На 8 март децата от училище “България” във филиал Трой бяха подготвили програма от стихове и песни. Майките и бабите получиха красиви картички, изработени от децата в часа по Роден край и грамоти за «Най-добрата майка» и «Най-добрата баба». В края на тържеството на децата бяха раздадени писмата от другарчета от училището за деца с увреден слух в Търговище. Във всеки плик имаше писмо и мартеничка, ръчно изработена от дете в България.

Малчуганите от Детройт също изпратиха писма на учениците в Търговище. Кореспонденцията започна след като през януари Българският културен център (БКЦ) в Детройт изпрати на училището за деца с увреден слух парично дарение от 1 100 лева. С финансовите средства бяха закупени лекарства за децата.

Българчета в Детройт се радват на писмата и мартеничките, изпратени им от българчета в Търговище.

Българчета в Детройт се радват на писмата и мартеничките, изпратени им от българчета в Търговище.

Това е втора кампания за събиране на средства, организирана от БКЦ в Детройт с цел подпомагане на деца в България. Главен инициатор и на двете акции беше Севие Харлева, която сподели:

”Децата бяха много развълнувани от това, че са получили писма от български другарчета, сравняваха ги, гледаха картинките. Организаторите планират размяната на писма да продължи. По този начин учениците от Детройт ще могат да се упражняват в писане на български език и да поддържат връзка с деца на тяхната възраст.”

.

Даниела Начева,

Bulgarians in Detroit.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.