Home » Избрано, политика

Два протеста пред БГ президентството по време на заседанието на КСНС

2014.03.24 Няма коментари
Spread the love

Деа МаноловаDariknews.bg

Два протеста пред президентството по време на заседанието на КСНС

Два протеста се провеждат пред президентството, докато тече извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Политическите лидери на парламентарните партии ще направят втори опит да изработят обща позиция на България по кризата в Украйна. Президентът Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет по национална сигурност, на който политици и шефове на специалните служби ще обсъдят присъединяването на Крим към Руската федерация.

От едната страна на президентството се провежда митинг на „Атака” под надслов „Санкции срещу Русия са санкции срещу България”. Лидерът на националистите Волен Сидеров, депутати, членове и симпатизанти подкрепят българите в Крим, които настояват за признаване на референдума и спиране на намесата и санкциите на САЩ, НАТО и ЕС спрямо Русия заради създалата се ситуация.

От другата страна на президентството се събраха протестиращи от #ДАНСwithme с искане за оставка на правителството.

Наложи се кордон от полицаи да раздели протестите. За момента няма напрежение между двете групи, освен словесни атаки. Междувременно жена, участваща в митинга на Атака, припадна и беше изнесена с линейка.

С възгласи „Оставка” протестиращите посрещнаха председателя на парламента Михаил Миков на влизане в президентството, за да вземе участие в заседанието на КСНС.

На влизане в президентството лидерът на „Атака” Волен Сидеров поздрави симпатизантите си и обясни, че влиза на заседанието на КСНС с ясното намерение отново да повтори пред всички представители и членове на КСНС искането си България да не заема страна в спора, като не признае референдума в Крим. Той смята, че всички санкции, в които вземем и ние участие спрямо Русия, биха рефлектирали върху България.

Другата тема, която се очаква да бъде засегната по време на заседанието, е ЦИК. По нея Волен Сидеров каза, че няма какво да взима отношение, тъй като е повече от ясно, че опозиция и управляващи, макар и пред обществото да играят врагове, същност се договарят за всичко, така че местата в Избирателната комисия също ще бъдат договорени и напрежението по тази тема ще се уталожи.

Снимки: Юлиана Николова, Sofia Photo Agency

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.