Home » Авторски страници, литература

ЛЮБОСЛОВ или любовта към словото пред съда на читателя

2014.02.13 Няма коментари
Spread the love

.

СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

В САЩ И ПО СВЕТА

.

ВИ КАНИ НА

П Р Е М И Е Р А  НА  АЛМАНАХА

.

„Л Ю Б О С Л О В”

.

Книга II – ’2013,

ПЕРИОДИЧНО ГОДИШНО ИЗДАНИЕ НА СЪЮЗА

.

Събитието ще се състои в
събота, 15-ти февруари 2014 г., от 15.00 часа

Discussion room of Skokie Public Library
5215 Oakton Street, Skokie, IL 60077

(Вход – от западната страна на сградата.)

bogat001

СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ В САЩ И ПО СВЕТА е организация с нестопанска цел. Основан е през 2010 г. в Чикаго, САЩ. Регистриран е по всички закони на щата Илинойс и Федералните закони на Съединените щати. Целта на Съюза е да популяризира българската литература в Америка и по света, да подкрепя и насърчава творците на българското слово навсякъде, където живеят българи. А българите по света днес са една четвърт от населението на България. Българите по света четат. Те четат много повече дори от българите в България. Жадни са за българско слово, за милите, прости думи, скътани в сърцето и в пазвите на душата им.

А и пишещите българи се оказаха също не малко. Макар че основателите на тази творческа организация пристъпиха плахо и не съвсем уверено към това начинание, в своето почти вече 4-годишно съществуване, Съюзът доби изненадващо широка популярност сред автори и читатели от всички точки на земните полушария. Насърчени и окрилени, че не са сами в чуждоезичния свят, почти всички членове и съмишленици издадоха свои книги с литературни съчинения, повечето от които с високо художествено майсторство и на прекрасен, чист български език, стил и душевност. Тези книги имаха своите успешни премиери в България, САЩ и в други страни по света. С подкрепата на Държавна агенция на българите в чужбина през 2012 г. излезе и първият алманах на Съюза „Българско слово и багри от САЩ и света”, посрещнат с изключителен интерес от читатели и критика. С това бе сложено началото на ежегодните издания на Съюза, като тази книга годишник на СБП В САЩ И ПО СВЕТА, наречена с най-българската дума „Любослов”. С неистова любов към сладкото майчино слово в тази книга участват 36 автори от САЩ, България и от всякъде по света, където живеят българи.

На добър час, ЛЮБОСЛОВ!

.

От името на УС на Съюза на българските писатели в САЩ и по света,

Георги Витанов БОГАТ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.