Home » Избрано, политика

Лондон обмисля нови мерки и ограничения срещу притока на емигранти

2014.01.20 Няма коментари
Spread the love

Изобретателността на Лондон срещу българите и румънците няма край. Нови мерки и ограничения на евентуален приток от имигранти се въвеждат и обмислят във Великобритания

.

Снимка: Getty Images/Guliver

Снимка: Getty Images/Guliver

Според една от мерките безработните имигранти от други страни – членки на ЕС, които вече са на британска територия, няма да получават жилищни помощи до април тази година.

Вътрешният министър Тереза Мей и този на труда и пенсионното осигуряване Иън Дънкан Смит заявиха пред британския вестник “Дейли Мейл”, че ще се предотврати експлоатацията на британската система за социално подпомагане. Безработните имигранти ще имат достъп само до помощи за търсене на работа за период от 6 месеца. Тримесечна забрана за помощи за безработни вече е в сила, пише БГНЕС.

Забраната идва след отпадането на ограниченията за работа на българи и румънци във Великобритания в началото на тази година.

“Хората от чужбина вече не може да се надяват, че ще дойдат тук и ще получат нещо в замяна на нищо”, казаха британските министри пред “Дейли мейл” и добавят, че имиграцията изключително много е допринесла за Великобритания, но трябва да бъде контролирана.

Очаква се 3-месечната забрана за помощи за безработни имигранти да бъде удължена.

Бъдещи мерки

Освен мерките, които вече са в сила, Лондон се готви да поставя и други пречки пред имигрантите от България и Румъния. Иън Дънкан Смит заяви, че Великобритания работи заедно с още няколко европейски правителства – на Италия, Германия, Холандия и Финландия – за отлагане на правото на обезщетения, които българските и румънските работници могат да поискат, когато се преместят от една европейска страна в друга.

Друга мярка, предложена лично от Дейвид Камерън, е да се спрат социалните помощи за всички имигранти, които не знаят английски език. Сред мерките на правителството е и прекратяване на печатането на документите на чужди езици. Идеята е така да се възпрепятстват плащанията за имигранти, които ползват преводачи в бюрата на социалните служби.

Източник:   Аctualno.com

——————————————————————————————–

Бел.ред.:  Буквално преди дни българският външен министър Вигенин, който беше на посещение във Великобритания, заяви, че е получил уверения, че британските власти няма да предприемат дискриминационни мерки спрямо българи. Както и, че всякакви мерки на Лондон, които засягат българи, занапред ще бъдат съгласувани със София. „В общото изявление, което договорихме с външния министър Хейг, изрично е записано, че се признава приносът на българите за развитието на Великобритания, и че всякакви мерки, свързани със свободата на движение на работещи, няма да имат дискриминационен характер, а самата свобода на движение няма да бъде нарушена”, заяви в края на посещението си в Лондон Кристиян Вигенин.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.