Home » Избрано, политика

Обама заяви, че марихуаната не е по-опасна от алкохола

2014.01.20 Няма коментари
Spread the love

img_233137Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че пушенето на марихуана е лош навик, но не смята, че марихуаната е по-опасна от алкохола. В интервю за списание “Ню Йоркър” той уточни, че не се обявява за узаконяване на марихуаната, но че “тревата” е по-малко опасна от алкохола “предвид влиянието й над индивидуалния потребител”.

Според него онези, които твърдят, че узаконяване на марихуаната ще реши някои социални проблеми, вероятно имат прекалено големи очаквания.

Обама призна, че е употребявал марихуана като млад, но това било “лоша идея”. “Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок, не много различен от цигарите, които пушех в младежките години и през значителна част от живота си като зрял човек”.

Президентът се тревожи, че малки деца, особено афроамериканци и испаноезични, са по-уязвими да пропушат марихуана от децата на хората от средната класа. Той подчертава, че твърдите наркотици нанасят дълбоки поражения на хората, които ги употребяват, и обществото плаща твърде висока цена за това

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.