Home » Избрано, политика

Студентската окупация във ВТУ и НАТФИЗ. Българи от Торонто солидарни със студентите

2013.10.28 Няма коментари
Spread the love

Александра МаркарянОffnews.bg

Студентска окупация в НАФТИЗ "Кр. Сарафов". Снимка: "Ранобудните студенти"

Студентска окупация в НАФТИЗ „Кр. Сарафов“. Снимка: „Ранобудните студенти“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази сутрин в 9,15 ч. бе окупирана 321-ва аудитория на Великотърновския университет.

Не срещаме подкрепа от ръководството. Очакваме вашето присъствие”, пишат към колегите си и медиите младежите, окупирали аудиторията.

Окупацията, започнала от 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет, вече обхвана няколко факултета и университета. За днес са планирани нови инициативи в различни университети.

Тази сутрин бе окупирана и Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ).

Студенти обявиха окупацията тази сутрин, след като в първите минути на 28 октомври разпратиха до медиите декларация в подкрепа на колегите им от Софийския университет, които започнаха окупациите на 23 октомври в 272-ра аудитория на Ректората.

Вчера подкрепа за студентите изрази председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който дойде заедно с колегата си Ивайло Захариев в двора на Ректората на СУ. Там той заяви пред журналистите, че неговата роля е да даде знак, че още утре (бел. ред. – днес) всичките му колеги ще подкрепят протестиращите студенти.

.

.

Българите от Торонто солидарни със студентите

.

Снимка: Магда Илиева

Снимка: Магда Илиева

“Българите в Канада не са безучастни към протестите в България. Следим всяка минута от последните събития. Събрахме се и днес, за пореден път, да изразим подкрепа за протестираща България и окупацията на студентите”, написа за OFFNews един от тях – Магда Илиева, която ни изпрати и снимки.

“Много се надяваме, че това ще е последната фаза на протеста, защото студентите са авангардната част на обществото ни, с тях всяко управление трябва да се съобразява.

В студентите ни е надеждата и в техните категорични и справедливи искания. Затова ги подкрепяме и с действия и морално, с мисъл и молитви – да са живи и здрави, да издържат изпитанието на неудобства, физически натиск и психологическа преса, но да се преборят за държавата ни – без олигархия и мафия, за почтеност, патриотизъм и просперитет. „Кураж, студенти! Торонто е с вас!”, пише още Магда Илиева.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.