Home » Авторски страници, политика

Декларация на студентите, окупирали Великотърновския университет

2013.10.28 Един коментар
Spread the love
Лого на ВТУ "св. св. Кирил и Методий"

Лого на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

Уважаемо ръководство на Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий”, уважаеми преподаватели, колеги студенти и докторанти,

Ние осъзнаваме своята отговорност към обществените проблеми като граждани на Република България и заявяваме подкрепа си към колегите от СУ „Св. Климент Охридски”. Разбираме сложността на ситуацията в България днес и поставяме началото на процес, който да доведе до промяна.

На това основание ние окупираме днес, на 28.10.2013 г., аудитория 321.

За кризата в обществото и проблемите в образованието ни носят вина управляващите страната през последните 23 години. Разпускането на Народното събрание и предсрочните избори сами по себе си няма да променят статуквото.

НЕ ЖЕЛАЕМ ПОДМЯНА, А ПРОМЯНА!

Няма да позволим да бъдем употребени политически!

НАШИТЕ ИСКАНИЯ СА СЛЕДНИТЕ:

1. Подобряване на управленския капацитет чрез кадрово обновяване за промяна на политическия стил, независимо от партийния цвят:

Оставка на ръководствата на всички парламентарно представени партии. Това е почтеният начин да понесат отговорност за проваления преход.

Оставка на всички членове на ръководства на извънпарламентарните политически партии, които са били на управленски позиции във властта в периода след промените.

2. Повишаване на образователния стандарт и установяване на регламент, стимулиращ качеството. Това са стъпки за развитие

потенциала на нацията, които ще окажат благоприятно влияние в обществения живот:

Значими инвестиции на държавата в научноизследователска дейност на студенти и преподаватели и в модернизация на формите и условията за обучение. Този ангажимент да бъде фиксиран като приоритет, независим от смяната на управляващата политическа сила.

Фиксирани семестриални такси, непроменени от първия до последния курс на обучението за всеки випуск. Настъпилите промени да касаят само приема на нови студенти.

ОКУПАЦИЯТА ЩЕ ПРОТЕЧЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ:

1. Ще бъде установен окупационен студентски контрол върху аудитория 321;

2. Учебният процес ще продължи да работи, както до момента;

3. Ще се опази имуществото на Университета, ще се окаже абсолютна и безусловна подкрепа към университетското ръководство, като се надяваме и ние да получим същото;

4. Ще бъдат насърчавани дейностите с научен характер.

Ние сме политически неангажирани. Действията ни са продиктувани само и единствено от желание за повишаване на жизнения стандарт в България и подобряване на моралния климат. Затова от вас очакваме, като граждани със силно изявено чувство за отговорност, да ни подкрепите в този момент, в който обществото трябва да се обедини.

.

Ние, студентите

321 аудитория, Ректорат на ВТУ,

Велико Търново, 28 октомври 2013 г.

One Comment »

 • Юлий Железаров said:

  Нещастните студенти в България.
  Студентите винаги са били най лесната плячка на тъмни политически сили с които да се манипулира общественото мнение и да се постигат интересите на големият бизнес, на религиозни движения и секти. На времето студентите са били на чело на комунистическите акции по света. Студентите са били начело на погромите над евреите в Нацистка германия. Студентите се вдигат на подкрепа на мюсюлманските екстремисти и са готови да се само взривят. Студентите са тези които вдигат най расистките и националистически ционистки лозунги в Израел.

  Студентите винаги са били заблуждавани от опитните играчи в политиката, от опитните кукловоди на големият бизнес, на големите банки. Студентите са млади хора, твърде наивни, все още неориентирани. Те лесно се палят от обикновени лозунги за братство, равенство, справедливост.

  Студентите бяха едни от най активните по времето на прехода от „социализъм” към „демокрация”. Тогава всички са вярвали в лозунгите за демокрация и са си мислили че като си отидат комунистите, като се свали правителството всичко ще тръгне по мед и масло. Но те хабер са си нямали за тъмните задкулисни далавери които големите играчи са инсценирали скрито. Дали положението се е подобрило от тогава насам? Със сигурност НЕ. Повечето от хората са разочаровани. Само тези които са успели да влезнат в политиката или в бизнеса са доволни от промените. Всички други са разочаровани. Това е било винаги така, при всички форми на държавно управление.

  За съжаление и тези дни студентите биват използвани от две групировки. От една страна част от студентите са на страната на „опозицията”. Това са тези политически партии които са ориентирани към англо-американската система на управление.

  Другата част са тези студенти които са на страната на правителството, тези които са ориентирани към Русия и Китай.

  Какво е общото за тези две системи? И едната и другата са лоялни на идеята за членство на България към Европейската Икономическа Общност, и едната и другата система са готови да вземат заеми от световната банка и да връщат парите с лихви на еврейската банкерска мафия. Борбата се състои в това, кой да прави големите строежи в България, дали да са западни фирми или руско китайски.

  При всички положения обаче остава мафията. Което и правителство да дойде, няма да си помръдне пръста да подведе под отговорност мафиотите, тези които станаха милионери и милиардери само за няколко години след прехода. Никой правителство няма да си мръдне пръста да върне парите, спестяванията на обикновеният човек, онова което някой са работели цял живот и то изгоря при инфлацията след прехода. В същност тези неща са вече забравени.

  Никое ново правителство няма да потърси отговорност от миналите правителства, няма да направи процес срещу престъпниците. Всяко ново правителство само си повтаря старите лозунги че ще донесе справедливост и благоденствие на хората, ако дойде на власт. Но новите правителства никога не подобряват положението. Един път като вземат властта, те само обвиняват предишните правителства, че те били виновни за лошото положение, но не им иска отговорност за това. И всичко продължава да си тече по старо му. На това се вика демокрация.

  Създават се две основни партии, които „уж” са различни, но в същност подкрепят една и съща система. Дали ще спечели едната група от партии или другата, положението ще си остане същото, хората ще продължат да си плащат високи данъци с които да се плащат заемите и лихвите на световната еврейска банка… 🙂

  Онова което студентите трябва да направят е да искат промяна на системата, да се премахне подчинението към световната банка, така както направиха в Исландия.

  https://www.youtube.com/watch?v=qieVZb4Ml9I

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.