Home » Избрано

Деветата световна среща на българските медии започва днес

2013.10.13 Няма коментари
Spread the love

Деветата световна среща на българските медии започва в 10.00 ч. днес, 14 октомври 2013 г., в Националния археологически музей в София. Най-големият медиен форум у нас ще бъде открит от генералния директор на БТА Максим Минчев, министъра на културата Петър Стоянович и кмета на София Йорданка Фандъкова. Организираното от БТА и Асоциацията на българските медии по света събитие ще продължи до 18 октомври в Пловдив и Велико Търново. Темата тази година е “Медиите и социалните каузи”.

Първите панели започват днес следобед в Пловдив, където ще се включат 45 представители на медии от над 20 държави. Медийната среща започва с темата „Защо се нуждае България от национални каузи”. Модератори са генералният директор на БТА Максим Минчев и председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Другите акценти в програмата в Пловдив са „Каузите на бизнеса. Здравеопазването като национален приоритет”, „Икономическо развитие на регионите”, „Социалните мрежи – новото гражданско общество” и „Медии и регулация. Необходимост от нови регламенти”. По време на Деветата медийна среща ще бъдат представени и проблемите на българите в чужбина.

Очаква се утре в Пловдив да бъдат обявени предложенията за промени в Закона за радиото и телевизията. За форума пристигат председателят на СЕМ Георги Лозанов и бизнес елитът, а също и кметове на по-малки селища.

В програмата е включен и спектакъл на фолклорен ансамбъл „Тракия”. Той ще се състои в Дома на културата „Борис Христов” тази вечер от 19 часа, с вход свободен.

Деветата световна среща на българските медии се осъществява с подкрепата на “ЧЕЗ България”, “Петрол”, ARPharM, “БГФармА”, “Средногорие Мед Индустриален Клъстер”, “Мтел”, КЦМ.

Източник: БТА и БНР


Виена, 2010 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.