Home » Авторски страници, Е-Списание

Девета световна среща на българските медии (предварителни акценти)

2013.10.10 Няма коментари
Spread the love

Български журналисти от цял свят ще дискутират кои са днешните национални приоритети по време на Деветата световна среща на българските медии. Нейната тема е „Медиите и националните каузи”. Акценти в програмата са и наболели проблеми в социалната сфера, регионалното развитие, образованието, здравеопазването, както и актуалните теми за медийната регулация и бъдещето на медиите.

Форумът се организира от БТА и Асоциацията на българските медии по света и ще се проведе от 14 до 18 октомври в София, Пловдив и Велико Търново. За участие в срещата са регистрирани 45 представители на вестници, списания, радиа, телевизии и сайтове на български език от над 20 държави.

.

За първи път най-интересното от срещата на българските журналисти от цял свят ще бъде излъчвано и директно онлайн.

Топ екип е ангажиран с живото отразяване на най-значимия медиен форум у нас. Утвърдената журналистка Пепа Витанова и операторът Мартин Димитров ще пренесат енергията на събитието до всички желаещи да станат съпричастни към значимия дебат за новите национални каузи. Темата на деветото издание на традиционната медийна среща е “Медиите и националните каузи”. Представители на четвъртата власт от цял свят ще обсъждат идеите си за развитието на страната. В дискусиите ще се включат също интелектуалци, експерти, известни публични фигури.

С видеоматериалите от медийната среща БТА стартира своя най-нов проект – видеоновини. Националната информационна агенция разширява пилотно своя обхват, вярна на принципа на агенционната журналистика за светкавично и достоверно отразяване на най-важното от мястото на събитието. Видеоматериалите от медийната среща ще бъдат предоставяни безплатно на всички електронни и онлайн медии, заинтересовани да информират своите потребители за работата на форума.

Видео: Максим Божилов (в. Български хоризонти, Канада) за „Медиите и националните каузи”.

По информация на БТА

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.