Home » Избрано

Десетата световна медийна среща ще бъде в Брюксел

2013.10.17 Няма коментари
Spread the love

17 октомври 2013 г. Юбилейната Десета световна медийна среща ще бъде в Брюксел. Това заяви генералният директор на БТА Максим Минчев при закриването на деветото издание на организирания от агенцията форум, който тази година започна в София и продължи в Пловдив и Велико Търново.

Заедно започнахме преди девет години тези срещи, заедно поддържаме жив и действен този форум, затова днес той се разраства все повече и повече, отбеляза Максим Минчев. Той се обърна към българските журналисти от чужбина да се включат с предложенията за темата на юбилейната догодина среща, защото колкото повече са идеите, толкова повече ще бъдат ползите.

Изключително полезна беше и тази Девета световна среща, защото говорихме за каузите и доказахме, че можем да се обединим, посочи генералният директор на БТА.

На финала на Деветата световна среша изпълнителният директор на НДФ “13 века България” проф. Греди Асса награди Светла Кьосева от сп. “Хемус” в Унгария за приноса й за разпространението на българската култура и български медии в чужбина.

Срещата тази година събра рекорден брой участници от всички досега – над 370. В нея освен български журналисти от чужбина се включиха редица значими обществени фигури, интелектуалци, експерти. Специални гости на форума са генерални и регионални директори на информационни агенции от Русия, Китай, САЩ, Великобритания, Сирия, Азербайджан, Палестина, Македония, Румъния, Словения, Словакия и други. /БТА/

Очаквайте фоторепортаж от закриването.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.