Home » Авторски страници, политика

Тетово е въ Мъкедония, но Мъкедония не е въ Тетово

2013.05.01 2 коментара
Spread the love

Кантонизацията на Вардарска Македония приключи!*

.

На 7 априлъ 2013 година фактически Вардарска Македония пристана да бѫде държава на “македонцитѣ“ и стана държава на два етнически субекта. Западната частъ на Вардарска Мъкедония е съ албанско население, което си избра и албански кметове. Градоветѣ Тетово, Гостиваръ, Кичево, Струга и Деберъ не сѫ подъ влиянието на сърбо-македонцитѣ отъ Югословенски произходъ!

Изказванията на Никола Груевски преди изборитѣ, че Кичево е “македонско“,  показа колко малко знаятъ онези, които управляватъ Вардарска Македония, за сърбитѣ! Албанцитѣ едва ли не предупредиха сърбо-македонцитѣ на Никола Груевски , че ако не внимавътъ, ще ги изгонятъ всички въ България. Албанцитѣ смятатъ славянитѣ на Македония за българи. Тѣ казватъ, че славянитѣ отъ Бога сѫ българи а отъ Тито сѫ “македонци“. Някои нещастници, които чуха изказванията на албанскитѣ кандидати за кметове, се направиха на глухи, но е фактъ, че правителството на Вардарска Македония не владее въ Западната частъ на републиката.

Презъ врѣме на гражданската война 2001 година, Борисъ Трайковски каза, че Тетово е въ Мъкедония. Тогава написах, че Тетово е въ Мъкедония, но Мъкедония не е въ Тетово. Горе споменатитѣ градове, въ които кметоветѣ сѫ албанци, сѫщо така сѫ въ Мъкедония, но тя самата Македония няма никаква властъ тамъ!

Сутринта на 8 априлъ въ Скопие се появиха още Паметници на български възрожденци, които изведнъжъ станаха “македонски“ възрожденци.

Някой отъ българскитѣ интелектуалци се зъблуждаватъ, че въвъ Вардарска Македония тѣзи паметници сѫ на български възрожденци? Въвъ Вардарска Мъкедония всичко си е по Югословенски! Само въ България се заблуждаватъ, понеже сѫ импотентни да кажатъ, че тамъ край Вардара се гаврятъ съ всичко българско!

На сърбо-македонцитѣ отъ Югословенски произходъ имъ пишеме да престанътъ да пикаятъ въ дълбокиятъ български бунаръ, че не знаеятъ, дали утре няма да пиятъ вода отъ него.

Ще имъ пишемъ, че Борисъ Трайковски презъ Ноември 2000 година каза въ Щипъ, че този, който казва, че тѣ сѫ българи, за него няма место въ Македония! Племеничката на този нещастникъ се моли на мъкедонскитѣ българи отъ Америка и Канада, да й помогнътъ да се изсели отъ тази фамозна сръбска република Македония!

 

Г. Младеновъ

8.04.2013 г.

.

————————————————————–

* Текстът е написан на стария български правопис.

 

2 коментара »

  • Миланова said:

    Май само аз ще коментирам.Бих задала въпрос:Не е ли истина,че Западните велики сили с Берлинския конгрес /1878,1918,1915,1919,1944,1999…2013/поставиха началото на сръбския пещерен национализъм,който се разви,процъвтя и ескалира в най-ужасното клане хв 20в.,след Втората световна война в Европа-Войната в бивша Югославия?!За съжаление, има индикации,че процесът ще продължи с щедрите обещания и подкрепата на същите тези велики сили към лицемерното ултраското правителство на Сърбия,начело с премиера и говорител на Милошевич,който се гордее и до днес с това,че се е воювал за Косово-Ивица Дачич и президентът-националшовинист,кадър на затворника в Хага-Шешел-Николич,който каза съвсем наскоро,че Западни покрайнини не съществуват?!80% от сърбите смятат,че ще дойде ден,когато ще си върнат всички сръбски земи в Югославия,от Хърватска Крайна до Скопие,а и в БГ живеели сърби,вместо българи?!Сърбите отричат един доста голям и важен период от историята на Балканите,а именно,че България е съществувала,като държава от 7в в тази част на Европа,с независима църква от 9в.с всичките ѝ държавни и църковни елементи,върху които сърбите са изградили “своя Ерусалим”-Косово.И че полубългаринът цар Стефан Душан/14в/ е владял земи,не без помощтта на самите българи само 20-ина години-миг в историята на народите.Твърде опасна позиция за Балканите,уви!

  • Деян Ивков said:

    Отличен коментар господин Младенов!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.