2024-04-25

1 thought on “Коя е династията Дуло?

  1. О Боже, слез и си събери версиите!
    Мине се немине и се оцапа инте.нет пространството със скудоумие.
    Шамбат не е митическо име а прозвище на самооторизирал се владетел…СамБат. сам си е Батюшка. Поне в Чикаго има милиоонна диаспора от руснаци и украинци. Русокоси и такива живеещи в покрайнините…нашенци. И днес по укр аинското радио в Чикаго си говорят на чист старобългарски.
    Ханко Брат знаем в чии гънки живее. Виж ХорБат ….на хора Бат..юшка е друга бира. Хора в езикът ни означава административна единица заедно със земята и жителити.
    АТ идва от древното сричково писмо от което е глаголицата. В това писмо има и други джигитайски думи: АН, УР, ЕР, ОН и т.н. що ми се струва, че АТила и АТина са просто мъжка и женска форма на едно име-прозвище?…Удурма тюргутска.
    По нашите земи е имало винаги князе и рекс. После велики князе и накрая …царе. за цар е необходима самостоятелна църква която да го короняса. Императорите са незаконни самозванци.
    За сведение на пътниците от Ориент експресс, знакът IYI e знакът на Бог Отец. Именно светилището с този знак разрушава башибозука на юдохристиянският пророк Илия. И това светилище не е в ТатлаБашкирия а в днешна Йордания. Дори израелски археолози са намерили рогата символизиращи Y. Бичи рога. Този знак на Небесният Отец, символизиран ч рез Силата на Бика е на входа на всеки тракийски храм. В тракийскити храмове и в цялата античност стои ипостасът Троица -тройната колонада. От Египет до Киев. БОГ ОТЕЦ,БОГИНЯТА МАЙКА, БОЖИЯТ СИН. Сила-Мъдрост-Мир. Силата на Отца, мъдростта на Майката и Мирът-Словото на Сина.
    В именника на бълга ските князе , а не на турски ханове и бейове, пише и че има царски род ЕРМИ. Оттам, гали ба, идват и исконните ни букви ер голям и малък. Удурма татламакасъпъкска. Имам снимка на мозайка, датирана от 4 в.пр.н.е. демек 400 години преди Христо Палестински и аверът му Иванчо Купала. На мозайката ЕРМИ кръщава с вода божият син ДИОН.исиус. Мистика! Затова всички първохристиянски храмове-кибелиони имат баптистерии-басейни за водно кръщене. Учоните от фи.мчето ги наричат прабългарски езически капища.
    За незнаещите български…ЕРМИ е припознатият от данайците Хермес. Затова и наследника на ЕРМИ-княз АспАРРих е наречен ТРИЖДИВЕЛИКИ-ТРИВЕЛИЙ. Някои отродници барабар с гръкославната ни църква го нарекоха хан Тервел. Добре че поне католиците го канонизираха още през 8 век.
    Както и да се коментира стигаме до убийствените и неприемливи исторически факти за много държави: Украйна и респективно Русия са част от нашата гетска-готска цивилизация и български по религия. Християнството е продължение на тракийската троичност и няма абсолютно нищо нито с юдеите още по-малко с роднините им данайци. Още по-малко с татарите и братовчедите им монго.и и китайци. Тайнствата с вода, вино и квасен хляб са изконни нашенски обичай съществуващи и днес. Все още!
    Бог да прости скудоумието на отреклите се от него синове и дъщери…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *