Home » Избрано, политика

Служебният премиер похвали Борисов, представи кабинета, не каза и дума за бизнеса

2013.03.13 Няма коментари
Spread the love
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Назначеният от президента Росен Плевнелиев за служебен премиер и външен министър Марин Райков пое днес властта от предшественика си Бойко Борисов на церемония в сградата на Министерския съвет. Присъстваха министрите от двете правителства – досегашното и новото.

“Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново. С това вие доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но те са стил, поведение и начин на мислене на българските политици и политическа класа. И ние днес можем да се наречем европейска демократична България”, каза в обръщението си към Борисов премиерът Марин Райков с уговорката, че това е личното му мнение.

“Нямаше абсолютно никакъв смисъл да чакаме още два месеца да дойдат изборите и в една предизборна ситуация да управляваме”, каза в краткото си изявление преди това Бойко Борисов.

По думите му това е бил единственият възможен ход, тъй като така са осигурили равни възможности на всички партии да участват в предсрочни избори – “това е единственото демократично нещо, което е в демократичния свят”.

Той отново обърна специално внимание на инфраструктурните проекти, започнати от правителството на ГЕРБ, уточнявайки, че “хората бързо свикват” с толкова нормални неща, като “многофункционална спортна зала, столично метро с подземни паркинги, детски градини, паркове, да се ремонтират училища”.

“Ако всяко правителство беше строило по една магистрала, по един музей, ние щяхме да направим една, а ние се хванахме да строим всичко – магистрали, дъги, музеи, пречиствателни станции”, добави Борисов, описвайки “един парадокс” – “хората много бързо свикват и няма смисъл да им го натякваме и да им го повтаряме, те го виждат сами”.

Вече бившият министър-председател пожела успех на Райков и колегите му, като добави: “Изобщо не обръщайте внимание на това, което казват политическите партии, включително и нашата, изобщо! Изобщо не обръщайте внимание на това, което ще кажат БСП и ДПС, защото те дезертираха.”

Борисов отдели време и за кратко предизборно обръщение, заявявайки, че “ние ще си направим в партията изводи и много честно ще предложим на изборите на хората с колко и как може да се вдигнат доходите”, уточнявайки, че няма да обещават с нито лев повече от възможното.

Източник:  Mediapool

.

Служебният премиер похвали Борисов, представи кабинета, но не каза и дума за бизнеса

.

Служебното правителство няма да предприема авантюри, ще търсим по-социален подход, ще търсим резерви в бюджета такъв, какъвто е, но няма да създадем предпоставки за риск. Финансовата стабилност е основен приоритет. Това заяви Марин Райков по време на церемонията по встъпването в длъжност на новото правителство.

В речта си обаче Райков не спомена какво ще направи правителството за бизнеса.

По думите му той е призван да оглави един надпартиен кабинет. С действията си Бойко Борисов показа, че е един силен, а не силов политик, каза още Райков. Показахте, че демократичните принципи са стил на поведение и начин на мислене на българските политици и българската политическа класа, обърна се служебният премиер към Борисов.

Ние можем да управляваме и ще управляваме без парламент, без собствен бюджет, но не можем да управляваме без доверието на хората, каза още Райков.

Бившият вече премиер Бойко Борисов призова да не се обръща внимание на това, което ще кажат БСП и ДПС, защото именно те дезертирали.

Оставяме на новото правителство да работят абсолютно всички фондове. Ние оставяме финансово дисциплинирана държава, каза още Борисов.

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.