Home » Избрано

Още един българин се самозапали

2013.03.13 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Sofia Photo Agency

Снимка: Sofia Photo Agency

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

51-годишен мъж от София се самозапали пред сградата на президентството. Мъжът е настанен в „Пирогов” с опасност за живота. Той е с 25 процента изгаряния по лицето, шията и ръцете. Това съобщи проф. Огнян Хаджийски от лечебното заведение. Състоянието на пострадалия се утежнявало и от това, че пациентът е вдишал токсичните газове и пушеците, което давало тежка прогноза по отношение на лечението, добави Хаджийски.

По непотвърдена информация мъжът се казва Димитър Димитров.

Инцидентът е станал около 13.35 ч. Мъжът е седял на фонтана пред президентството и изведнъж е пламнал, разказват свидетели на инцидента. Служители на НСО са го видели и са го угасили. На мястото на инцидента е намерена бутилка от водка, уточнява се съдържанието на течността в нея. Намерен е и кибрит.

Служител на полицията обясни, че няма данни мъжът да е част от протестиращите. Неволен свидетел на случилото се е станал и Вихрен Михайлов, който активно участва в протестите. По думите му той също не познава самозапалилия се мъж, но обясни, че от изгарянията, които мъжът е получил, не е видял добре лицето му.

Пред президентството са разпилени останалите вещи на мъжа – връхна дреха и визитни картички, на които пише името Димитър Димитров. Намерени са и бележки. След огледа ще стане ясно дали в тях той е посочил причините, поради които се е самозапалил.

Районът на инцидента е отцепен от полицията.

Това е четвъртият случай на самозапалване от началото на годината.

Първият случай на самозапалил се човек е от 18 февруари. Тогава отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. „България”. Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

Варненецът Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна на 20 февруари. 36-годишният мъж отишъл до кметството във Варна с две туби бензин и един ултиматум: „Оставка на Кирил Йорданов и на всички съветници до 5 часа на 20 февруари”. Горанов изля пет литра бензин върху себе си и се запали пред сградата на общината. Той почина на 3 март, а 6 март беше обявен за ден на национален траур в негова памет.

На 26 февруари в община Раднево в знак на протест се самозапали 53-годишният Венцислав Асенов Василев. 12 дни лекарите от Клиниката по изгаряния се бориха за живота на пострадалия, който имаше дълбоки изгаряния. Венцислав почина на 10 март.

 

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.