Home » Избрано, политика

66 партии са подали документи в ЦИК

2013.03.27 Няма коментари
Spread the love

66 политически партии са отправили заявления за регистрация за предстоящите парламентарни избори в Централната избирателна комисия. До този момент са регистрирани четири от тях – ГЕРБ, БДС Радикали, „Нова алтернатива” и НДСВ.

Днес в 18.00 ч. (българско време – бел.ред.) изтича срокът, в който партиите могат да подават документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори. До 30 март ГРАО ще извърши проверка дали формациите са събрали необходимите 7000 валидни подписа за регистрация в предстоящия вот.

До 1 април пък е срокът за учредяване на предизборните коалиции, в които могат да влизат само регистрираните в ЦИК партии.

Предизборната кампания започва на 12 април, 30 дни преди изборите, и ще приключи в 24.00 ч. на 10 май. 11 май ще е ден за размисъл и партиите няма да имат право да агитират гражданите.

Според последните законови промени, изборният ден вече ще започва с час по-късно – в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч.

Източник:   Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.