Home » българи зад граница, Избрано

Пътеводител към детското образование в Америка (Част 2)

2013.03.27 Няма коментари
Spread the love

Десет света, които могат да Ви помогнат да изградите план за действие и да Ви спестят време и пари

.

Здравейте, приятели! Надявам се да сте намерили първата част от “Пътеводителя към детското образование в Америка” за полезна и приятна. Благодаря Ви искрено за въпросите, с които ме засипвате постоянно, всяка седмица, което ме кара да вярвам, че Вашето финансово благополучие е приоритет в напрегнатото Ви ежедневие. Днес ще завършим тази така интересна дискусия с няколко останали съвета.

СЪВЕТ # 6: Спестовните планове 529 са страхотен начин да спестявате за образование и те също дават възможност за страхотни данъчни облекчения.

Големите предимства на 529 са в това, че можете да спестявате над $200,000 за всяко дете (което може да дойде от всякакви различни страни – дядовци, баби, кръстници и други роднини) – и след като искате да изтеглите парите, използвайки ги за образование, няма да плащате данъци на печалбата или сумата, внесена през времето, докато сте събирали. Отгоре на всичко – и това е изключително важно да се знае – че няма лимити за какъв доход правите спестявания или за години, в които не Ви е разрешено да спестявате. Това е нещо много важно, защото отнема всички извинения, които хората биха имали да не инвестират и спестяват за образованието на децата си.

СЪВЕТ #7: Данъчните облекчения са толкова добри, че могат спокойно да се сравняват с допълнителни стипендии.

Възможностите, които Ви се предоставят да спестите от данъци, са огромни. Сред които се отличават две допълнителни, които трябва да дискутирате с Вашия данъчен консултант. Попитайте за “the American Opportunity Tax Credit and Lifetime Learning Credit” и те ще Ви дадат повече информация в детайли, в зависимост от ситуацията Ви.

СЪВЕТ #8: Процесът по одобряване на студентски заеми, в случай на нужда, не е толкова стриктен, колкото например купуване на жилище.

Ако в предишен етап от живота си сте имали закъснели плащания на кредитната Ви история, това не означава, че автоматично ще Ви откажат студентски заем. Но имайте в предвид, че формулата за отдаване на финансова помощ или заем включва тази величина и ако сте одобрени, то най-вероятно ще е с доста по-висока лихва на заема, отколкото други кандидати с по-добри показатели и кредитна история.

СЪВЕТ #9: Кредиторите могат да работят върху различни опции, когато е време да изплащате заемите си.

Има различни начини, чрез които да намалите лихвите на заемите си, когато започнете изплащането им. Единият от тях е да направите програма, чрез която да оторизирате кредиторите си да вземат плащането Ви за месеца на дадена дата всеки месец, директно от сметката Ви. Това би улеснило плащанията и намалило главоболията за Вас, и би осигурило едно спокойствие във взаимоотношенията Ви с кредиторите. Нека припомним, че това е отлична възможност само, ако имате стабилна работа и доход, за който сте сигурни, че е на разположение в сметката Ви. Ако ситуацията обаче на стои точно така, тази наглед добра опция може да се окаже един голям кошмар за Вас, придружен от много санкции.

СЪВЕТ #10: Данъкоплатците със студентски заеми получават по-големи данъчни облекчения.

Ако Вие сте един от тях или в близко бъдеще ще попаднете в тази категория, бихте могли да приспаднете от данъците си до $2,500, платени в лихви по заемите Ви през годината, при условие, че доходът Ви е по-малко от $70,000 на година, ако не сте семеен, или по-малко от $145,000 на година, ако сте семейни и подаващи данъчни декларации заедно. Тези приспадания можете да използвате през всичките години, докато изплащате заемите си.

Ако намирате информацията за полезна, чувствайте се свободни да я разпространявате сред приятели и познати, които също биха искали да знаят как да могат да спестяват по-ефикасно за образованието на децата си.

Специално за сънародниците си в Чикаго отварям два дни за БЕЗПЛАТНИ консултации в моят офис, който се намира в Des Plaines, IL. Дните, в които ще можете да си запазите такава консултация, са всяка събота между 9 am – 4 pm и всеки четвъртък от 9 ам – 8 pм. Надявам се това да помогне на всеки нуждаещ се, с въпросите, които би имал в тази сфера.

Надявам се, че днешните съвети ще Ви помогнат да намерите финансовите си приоритети и ще Ви насочат в правилната посока. Ако имате въпроси, коментари и идеи към мен, с удоволствие бих ги отговорил на личния ми телефон – 224 522 2413 или на електронната ми поща – [email protected]

 

Ангел Сапунджиев

(www.MyOwnMoneyCoach.com
www.Facebook.com/MyOwnMoneyCoach)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.