Home » Избрано

Ню Йорк преживя първия ден без престъпление

2012.11.29 Няма коментари
Spread the love

Първият ден на тази работна седмица е забележителен за Ню Йорк с това, че е и първият в съвременната история на мегаполиса без нито едно престъпление, придружено с насилие.

В този ден служителите ни не са регистрирали нито едно убийство, изнасилване, грабеж или сбиване, заяви говорителят на нюйоркската полиция Пол Браун, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Такова нещо се случва за пръв път в историята на полицията в Ню Йорк, добави той.

Браун отбеляза, че равнището на убийствата в Голямата ябълка (както понякога наричат мегаполиса) е най-ниското от 1960 г. В сравнение с миналата година убийствата са намалели с 23 процента – на 366 при 472 в края на 2011 г., посочи той. Най-много убийства в най-големия американски град са регистрирани през 1990 г. – 2245.

В Ню Йорк тази година броят на престъпленията като цяло се е увеличил с 3 процента, но това се дължи главно на кражби на мобилни телефони.

Източник:  Dir.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.