Home » Избрано

Щем-не щем, ГМО ще ни карат да ядем…

2012.11.28 Няма коментари
Spread the love

Поправка в Закона за фуражите, прокарана тихомълком, ни обрича да ядем месо и млечни продукти с ГМО, без въобще да подозираме за това. Според скандалната промяна на етикетите на фуражите с ГМО няма да е задължително да се записва, че са генномодифицирани. Така даже фермерите няма да знаят, че хранят животните си с ГМО, а камо ли потребителите, алармират от екологично сдружение „За Земята„.

Корекцията е предложена от депутата от ГЕРБ Христина Янчева в Комисията по земеделие и гори на заседанието й на 7 ноември. Без коментари и дискусии, предложението, което ни обрича да ядем ГМО без да знаем, е било прието.

В сегашният си вид законът не отговаря и на законодателство на Европейския съюз.

Екологично сдружение „За Земята“ ще внесат официално писмо до президента Росен Плевнелиев с искане за налагане на вето върху така приетия закон и връщането му в пленарна зала за прегласуване.

„Считаме че с тази промяна в последния момент бе отнета възможността на народните представители да преценят важността й. Бяха заблудени и българските граждани, защото в дните между двете четения се застъпваше тезата, че промените целят засилване на контрола за етикетирането при наличие на ГМО. Не трябва да забравяме, че с фуражите се хранят животни, с които впоследствие се хранят хората“, е становището на родните еколози.

Източник:  ЕПОХАЛНИ ВРЕМЕНА

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.