2024-04-29

1 thought on “И отново светът е Олимпиада!

  1. 7 българи се състезават в първия ден на олимпийските игри

    http://bolgari.net/7_bylgari_se_systezavat_v_pyrviia_den_na_olimpiiskite_igri-n2-6164.html

    Седем български спортисти ще се състезават в първия ден на летните олимпийски игри в Лондон, които бяха открити тази нощ с пищна церемония, режисирана от носителя на „Оскар“ Дани Бойл, пише „Дневник“.

    Начало на българското участие даде Петя Луканова в спортната стрелба. В 10,15 часа* 43-годишната състезателка на „Тракия“ (Пд) застана на стрелбището за квалификациите на 10 метра въздушна пушка. Финалът в дисциплината е с начален час 13,00 часа.

    В 12,00 часа двама български представители ще участват в общия старт в колоезденето на шосе. Данаил Петров и Спас Гюров ще се борят с 250-километрова дистанция, която ще бъде измината в района на югозападен Лондон.

    В 15,30 часа стартира и българското участие в бокса. Световният шампион от Милано 2009 Детелин Далаклиев ще се изправи срещу южноафиканеца Аябонга Сонджика в първия кръг в категория до 56 килограма.

    По същото време се очаква да започне и двубоят на Цветана Пиронкова от първия кръг на тенис турнира. Бившата полуфиналистка от „Уимбълдън“ имаше много тежък жребий и ще се изправи срещу поставената под номер 12 Доминика Цибулкова.

    Около 15,30 часа на корта ще излезе Григор Димитров, който започва участието си в мъжката схема с мач срещу поляка Лукаш Кубот. Само преди седмица Димитров победи този съперник с 6:3, 6:2 в четвъртфиналите на турнира в Гщаад.

    Българското участие в първия ден завършва с квалификациите в спортната гимнастика с рекордното в този спорт шесто участие на Йордан Йовчев. Състезанието започва в 22,00 часа.

    *Часовете са в българско време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *