Home » Е-Списание

Срещата на НАТО в Чикаго е пред своя край

2012.05.21 Няма коментари
Spread the love

21 май 2012 г.

Навярно мнозина от жителите на града ще я запомнят с изключителните мерки за сигурност опразнили цели магистрали и квартали в центъра на Чикаго, както и с арестите на протестиращите срещу нея. Изводите и анализите ще бъдат правени по-дълго време, а тук може да откриете съвместната декларация на участниците в срещата (на английски език). За българите ще остане споменът за първата среща на общността с новият президент.

В края на вчерашния ден лидерите на страните участнички в срещата на НАТО си направиха групова фотография. Сред тях бе и президентът на Р. България г-н Плевнелиев. Очаква се нашата делегация да отпътува за София тази вечер.


.

.

Вижте нашето видео от груповата снимка на лидерите, направено на историческия не само за американците, но и за националния ни отбор по футбол, стадион «Soldier Field». Той е открит през 1923 г., и е построен в памет на загиналите американски военнослужещи. През 2003 г. е реновиран и надстроен. Футболните ни запалянковци ще го помнят винаги, защото на него през 1994 г. България постига първата си победа на световно първенство побеждавайки Гърция, а в края печели и бронзовите медали.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.