Home » Е-Списание

Среща на президента Плевнелиев с българската общност в Чикаго

2012.05.19 2 коментари
Spread the love

19 май 2012 г.

Пристигналият вчера в Чикаго за срещата на НАТО президент на република България Росен Плевнелиев се срещна днес на обяд с чикагската общност в зала в Ботаническата градина в северното предградие Гленко. Присъстващите на срещата българи бяха над очаквания брой и препълниха залата, като някои останаха и отвън.
.

Президентът заедно с посланик Елена Поптодорова и генералният консул в Чикаго Симеон Стоилов на импровизирана трибуна пред събралото се мнозиство.
.

Президентът отговори на различни въпроси – за българската икономика, за впечатленията от посещението му Америка, кога очаква да се оправи положението в България и много други.  От сайта Еврочикаго връчиха отворено писмо до президента от Обществените съвети на българите в чужбина, както и специална папка с въпросите на читателите, които не можаха да присъстват на срещата.
Росен Плевнелиев получи специални награди от Българо-амерканската асоциация, от сдружение Български музей в Чикаго и от Българо-американския център за културно наследство.
След приключване на срещата прзидентът с труд се раздели със събралото се мнозинство и всички, които искаха да се ръкуват и да се снимат с него. Накрая се състоя кратка пресконференция и президентът отговори на въпроси предимно от чикагските ни медии.
Очаквайте по-късно още информация и фоторепортаж от президентското посещение на тържеството послучай 10-годишния юбилей на българското училище „Джон Атанасов“.
.

.
Снимки: www.Eurochicago.com

Видео от тържеството в училище „Дж.Атанасов“ – реч на президента и разговор с Джон Атанасов Джуниър.

Още няколко акценти от срещата
(файловете са звуков МР3 формат, кликнете върху изписаните на латински заглавия, за да ги чуете)

Въпрос от Българското генеалогично дружество в Чикаго за гените и способностите.
Genen_vapros

Въпрос от Еврочикаго относно Музей на българската емиграция в САЩ в Гоце Делчев.
zaDrGadjev.

Въпрос за отношенията България и НАТО
BG_NATO

Въпрос за завръщането на емигрантите.
ZaEmigrantite

Въпрос за управлението на България, в какво се различава от фирменото управление.
Bg_kato_firma

Въпрос за Новата национална стратегия към българите в чужбина.
NacionalStrategiata

Какви други въпроси поставиха българите в Чикаго на президента и как той им отговори ще чуете в следващите два звукови файла (разделени по на 25 минути паради големия им обем).

PlevnelievChicago1

PlevnelievChicago2
.

2 Comments »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.