Home » Избрано

Гриша Ганчев с две обвинения и гаранция от половин милион лева

2012.05.29 Няма коментари
Spread the love

Две обвинения са повдигнати днес срещу ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, съобщиха от Специализираната прокуратура. Едното е за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система, а другото за закана за убийство.

Според събраните до момента доказателства, Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май т.г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев, допълват от спецобвинението.

Ганчев-младши, Камелия Мирчева, Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов и Милко Димитров бяха задържани по така наречената Захарна афера за източване на големи суми от ДДС. На 13 май Специализираният съд ги остави в ареста, като под домашен арест беше пусната само Мирчева, за която бяха представени документи, че страда от онкологично заболяване и се грижи за детето си.

От Специализираната прокуратура допълниха, че Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство към директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

Спрямо ловешкия бизнесмен е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 000 лева. Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната.

В началото на март т.г. един от свидетелите по делото срещу групата за отвличания “Наглите” – бившият служител на НСО Пламен Устинов обясни пред съда, че през февруари 2008 г. се е срещнал с Алексей Петров, който му е поръчал да убие собственика на ФК “ЛитексГриша Ганчев, за което му обещал сумата от 170 000 евро.

Източник:  Dir.bg

The Mafia Family tree

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.