Home » Избрано

Броят на безработните през 2012 г. ще стигне 202 млн. души

2012.04.30 Няма коментари
Spread the love

Ситуацията на световния пазар на труда значително се е влошила във всички области. Дефицитът на работните места превишава с 50 млн. докризисните нива. Това се казва в доклад, разпространен от Международната организация на труда.

Организацията очаква през 2012 година броят на безработните да се увеличи с 6 милиона души спрямо предходната година, като достигне 202 милиона души.

В документа международната организация изразява съмнение, че икономическият ръст ще е достатъчен, за да компенсира настоящия трудов дефицит и да осигури работа на 80-те милиона души, които ще излязат на пазара на труда през този период.

Особено обезпокоителни са тенденциите в Европа, където от 2010 г. нивото на безработицата се е увеличило в близо 2/3 от страните. В САЩ и Япония възстановяването на трудовия пазар е в “мъртвата си точка”, а в Китай предлагането на работа не покрива търсенето.

Нивото на безработицата сред младежите е скочило с 80% в развитите страни и около 70% от развиващите се страни.

И в България безработицата се очаква да расте още до края на годината, стана ясно преди дни от доклад на Института за пазарна икономика. Според анализа незаетите хора у нас към момента са около 12 на сто.

Източник:  Mediapool

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.