Home » Избрано

Меглена Плугчиева: Благодарна съм на ГЕРБ за гласуваното доверие

2012.03.13 Един коментар
Spread the love

Меглена Плугчиева - БСП

София, 13 март 2012 г.

Правителството реши на свое заседание днес да предложи на президента Росен Плевнелиев нови 7 кандидатури за посланици на страната ни. Най-интересно сред тях е името на депутата от Коалиция за България Меглена Плугчиева, която ще оглави мисията ни в Швейцария.

Ето какво сподели тя пред агенция БЛИЦ:

– Г-жо Плугчиева, днес станаха ясни имената на предложените за нови посланици. Вие сред тях. Как се стигна до това?

– След изборите през 2009 година аз неколкократно съм заявявала, че търся възможност да се върна на дипломатическото поприще. Смятам, че там е моята сила. Имам опит, умения и качества. Мога само да бъда благодарна на правителството за това предложение. За мен това ще бъде една прекрасна възможност да мога да работя за страната.

– Името ви все пак е изненада на фона на това, че идва от управляващите от ГЕРБ…

– Трудно ми е да го оприлича като изненада. За мен това е по-скоро нормална европейска практика, но в рамките на България, да, може и да изглежда странно.

– Извинете, но ГЕРБ да залага на човек на левицата, както и да го погледнем е нещо ново в политическата ни действителност?

Това, че имаме различно политическо поведение, не означава, че няма да работим заедно за страната ни. Дипломатическата работа е надпартийна и аз съм благодарна на управляващите, че в мое лице виждат човек, който достойно може да представлява България. Пак ще кажа, че имам опита и знанията да работя за страната си.

– Разговаряхте ли по темата с г-н Станишев, когато ви поканиха?

– Разбира се. Той бе запознат с предложението.

– Какво ще се случи с вашата партийна дейност…

– Ще замразя партийната си дейност, защото това е задължение. Просто това е нормалната практика.

– Как се почувствахте, когато получихте поканата от ГЕРБ и кой ви покани?

Влизаме, как да кажа, в много големи подробности, които няма смисъл да коментирам публично. Просто не искам да ги коментирам.

Калин Каменов,  БЛИЦ

(С несъществени съкращения)

One Comment »

 • Nik said:

  “- Името ви все пак е изненада на фона на това, че идва от управляващите от ГЕРБ…

  – Трудно ми е да го оприлича като изненада. За мен това е по-скоро нормална европейска практика, но в рамките на България, да, може и да изглежда странно.”

  Разбира се, че е “нормална европейска практика“…

  Примери – с лопата да ги ринеш – и отляво, и по средата, и отдясно:

  = Швейцарската конфедерация и до днес свято тачи спомена за сифилистичния титан на световния пролетариат (нямащ нито ден стаж като трудещ се)Владимир Ильич Ульянов (Ленин)- музеят му не престава да приема почитатели на гения на геноцида;

  = Алпийският обор на Златния телец никога не е затварял вратника си за мафиотите от цял свят – стига да идват с кървавите си милиони – вкл. и за българските представители от червения оТбор на социалистическия Остап Бендер;

  = Обаче радетелите за човешки права, настояващите за отговорност на престъпниците от времето на социализЪма и след това, големите учени от ранга на един Янко Николов Янков-Вельовски например – са Persona non Grata край Женевското езеро.

  “- Извинете, но ГЕРБ да залага на човек на левицата, както и да го погледнем, е нещо ново в политическата ни действителност?

  – Това, че имаме различно политическо поведение, не означава, че няма да работим заедно…”

  Нещо ново в политическата ни действителност?

  Хайде холан… Нищо ново!

  Да не би да не виждаме как в решителните моменти ГЕРБ гласува в Парламента като верен съюзник на формално-юридически несъществуващата партия БСП?

  Разбира се, че работят заедно – просто са поредното издание на формално-юридически несъществувалата партия по член 1 от поредната нелегитимна конституция от 1971 г.

  Но тъй като човешкият мозък консумира многократно повече енергия за нормалното си функциониране в сравнение с краката, ръцете или който и да е друг орган на тялото,

  болшинството (именно то, не мнозинството) “граждани” на формално-юридически несъществуващата Република България гласуват на “избори”те за поредния ешелон на комноменклатурата и/или нейните непотични наследници.
  Изыде сеятель сеяти семена своя

  Свободы сеятель пустынный,
  Я вышел рано, до звезды;
  Рукою чистой и безвинной
  В порабощенные бразды
  Бросал живительное семя —
  Но потерял я только время,
  Благие мысли и труды…

  Паситесь, мирные народы!
  Вас не разбудит чести клич.
  К чему стадам дары свободы?
  Их должно резать или стричь.

  Наследство их из рода в роды
  Ярмо с гремушками да бич.

  А.С. Пушкин, 1823 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.