Home » Избрано

Водопроводите стават малки ВЕЦ-ове

2012.01.19 Един коментар
Spread the love

Водопроводите стават малки ВЕЦ-ове. Всяка област ще има една цената на водата, а не както сега съществуват над 52 тарифи в цялата страна. Няма да има единна водна компания по подобие на НЕК, а ще се направи дирекция “Водна инфраструктура” в Министерството на регионалното развитие, която ще отговаря за този сектор. Това предвижда стратегията за водния сектор до 2035 г., която се пише вече трета година.

Необходимите инвестиции за модернизиране на ВиК-мрежата се оценяват на около 40 млрд. лв. до 2035 г., като цената на кубик вода ще мине 10 лв. Това стана ясно от представянето на документа от заместник министрите на околната среда Ивелина Василева и на регионалното развитие Добромир Симидчиев пред парламентарната комисия по околна среда в четвъртък.

 

Лили Границка,  Mediapool

(със съкращения)

One Comment »

 • Nik said:

  “…Цената на кубик вода ще мине 10 лв. Това стана ясно от представянето на документа от заместник министрите на околната среда Ивелина Василева и на регионалното развитие Добромир Симидчиев пред парламентарната комисия по околна среда в четвъртък.”

  Тия на коя планета живеят?!

  И кой ги бие с трън по ушите, та лансират такива гробовни перспективи за българския народ?!

  Дори сегашните цени – от пет до двадесет пъти по-ниски от перспективните “над 10 лева” – са непосилни за българина.

  Ако България беше държава, подобни “пророци” би трябвало да търкат банките в изправителните заведения, а не да обявяват геноцидни програми “пред парламентарната комисия по околна среда в четвъртък”.

  Очевидно имат намерение да ни изгонят – ако все още не са ни усмъртили със сатанинските си тарифи за такива жизненоважни потребности като вода, хляб, топлина, еленергия – и да доразпродадат Отечеството ни на парче.

  Докога ще спиш, народе български…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.