Home » Избрано

Меглена Кунева тръгва из страната, за да види има ли подкрепа за партия

2011.11.06 Един коментар
Spread the love

Меглена Кунева ще обиколи отново страната и ще обмисли в следващите месеци как да оправдае очакванията на хората и как да им предостави алтернатива. Това заяви тя на първата си пресконференция след изборите, на които като граждански кандидат за президент се класира трета и спечели близо 500 000 гласа. Кунева посочи, че засега не предвижда да създава партия, с която да участва на следващите парламентарни избори, но направи уточнението, че всичко зависи от това дали ще получи подкрепа от гражданите.

Сега двамата с Любомир Христов, който беше кандидат за вицепрезидент, тръгват из страната, както са обещали в кампанията си, за да обединят мислещите и да събудят нацията. Кунева изрази надежда, че това би могло да бъде животоспособна алтернатива в посока на гражданското общество.

Кунева отрече на този етап да прави партия. Не смятам, че отново около един човек да се създаде партия е добра рецепта, заяви тя и добави, че партия се прави с желание да се участва на избори и да се вземе властта. Това, което аз искам, е
да събудя нацията, каза Кунева.

Икономистът Любомир Христов допълни, че остава в политиката, за да “има демокрация в България  и мляко в сиренето”.

Много хора ми писаха и ми казаха “Направете партия, веднага се включваме в нея” – имам друг начин на мислене – аз искам основа, искам хора, които мислят и могат да се борят, а аз мога да ги представлявам и да се боря за и със тях. Едва когато намеря тези хора, мога да мина в следваща стъпка, заяви Кунева.

“Аз не взимам решения на базата на адреналин. За да се кандидатирам за президент, ми трябваха шест месеца обикаляне”, посочи Кунева. 

Според нея на тези избори хората са решили да не гласуват за назначените кандидати. Между ГЕРБ и БСП има много общо, това е една сива партия, обща, и тя ще остане такава и в следващите години, ако нямаме този глас, това представителство и това настояване, което трябва да имаме, за да подредим държавата си, заяви Кунева. Тя отбеляза, че за нея и Любомир Христов са гласували половин милион българи извън електоратите на двете големи партии, без договорки за каквато и да било партийна подкрепа.
 

Меглена Кунева поздрави за успеха новите президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и им пожела да успеят да преодолеят международната изолация на страната, до която е довела липсата на
предсказуемост.

Според нея на тези избори eдин милион българи са останали нечути. “Искам да се грижа за тези хора”, обяви тя.

Кунева увери, че няма партиен лидер, с когото да се е договаряла, нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ. “Не, не съм кандидат на Първанов”, увери тя.

Меглена Кунева се обърна към медиите и ги призова да спасят професията си, заплашена на тези избори. Тя отбеляза, че медийният картел на депутата от ДПС Делян Пеевски не е отразил каквото и да било от нейната кампания.

Меглена Кунева коментира, че като слуша как говори премиерът и как се отразява това във вестниците на Пеевски, се чуди кой на кого диктува – премиерът на Пеевски или Пеевски на премиера. Този медиен картел според нея, подпомага и БСП.

“Обявиха ме за проект на кого ли не”, добави Меглена Кунева и отбеляза, че се въздържа от участие в дясноцентристкия блок на НДСВ.

“Никога не сме имали повече съмнения за честността на изборите”, каза още тя. Според нея управляващите трябва да променят Изборния кодекс или, ако искат да го зачеркнат.

 

Източник:   Mediapool

One Comment »

  • филип said:

    G-vo Kynewa ,нацията има нужда от ; малкия бизнес , тои сега е ликведирен с ежичасови промени от общинските не компетентни съветници малкия бизнес е инкобатр на големия, хората с увреждания имаха 50% намаления при наличието на малка фирма с 2-3 помагачи и не тежаха на социялната деинос сега общините решиха намаление да ползва само когато инвалида работи сам питам кои инвалид може да работи сам .Селото е в положение на не сигорнос там работят износени хора селото има нужда от млади хора предлагам да се погледне американската фермерска история когато двама млади саздават семаиство общините да предоставят безвазмезно земя и дългосрочни заеми с минимална лихва за оборудване на фермата и т.н. фамилията ще расте Моля да се съобрАзите с хора с малки вазможности от селот,квартала и тяхня интерес към живота

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.