Home » Избрано

ЦИК е призована да изземе вестник заради днешна публикация

2011.10.22 Няма коментари
Spread the love

Председателят на инициативния комитет, издигнал един от участниците в утрешните президентски избори, е сезирал Централната избирателна комисия за грубо нарушаване на избирателното законодателство в деня за размисъл, съобщиха от щаба на кандидата.

Като нарушител е посочена “Ню Медиа Груп” АД, допуснала в национален всекидневник да бъдат публикувани “неверни и клеветнически твърдения”. Според съобщението повод за жалбата до ЦИК са две статии в днешния брой на вестник “Всеки ден”, в които се съдържа “поредната лъжа срещу личността и семейството” на кандидата. 

Според подалия жалбата “това представлява пряко нарушение на чл.133, ал.5 от Изборния кодекс, според която не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден”.

Той настоява ЦИК “да се произнесе с решение незабавно и да възложи на компетентните органи да бъдат премахнати или иззети всички носители на посочените агитационни материали, както и на извършителите на нарушението да бъдат наложени предвидените в закона санкции”.

От щаба на кандидата смятат, че нарушението от страна на медийната групировка не е случайно и посочват, че “статията е подписана с псевдоним на активен деятел на БКП от 50-те години на миналия век – Никола Траянов”, а такова  име не фигурира в редакционното каре на вестника.
 

Източник:  в. “Дневник”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.