Home » Избрано

3-годишна виза при покупка на жилище в САЩ

2011.10.22 Няма коментари
Spread the love

Предстои внасянето на законопроект в Сената на САЩ, който предвижда 3-годишна американска виза за чужденци, които закупят жилище в страната.

Условието е, недвижимата собственост да е на стойност не по-малко 500 хил. долара. Целта на законопроекта е да се стимулира строителството в САЩ, което, наред с останалите сфери на бизнеса, също бе ударено от кризата. Негови автори са сенаторът републиканец Майк Лий и колегата му демократ Чарс Шумър. Законопроектът предвижда и вариант при инвестиция за покупка на жилище в размер на 250 хил. долара – в този случай купувачът чужденец трябва да прекарва в САЩ минимум 180 дни годишно и да плаща данъците си там.
Кризата в жилищното строителство в САЩ оказва негативно влияние върху цялата икономика на страната. По оценки на експерти, пикът на цените на жилищата е бил достигнат през 2006 г., след което “балонът” се спука и цените тръгнаха надолу. Никой в бизнеса понастоящем не се наема да прогнозира докъде ще продължат да падат цените. /БГНЕС /

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.