Home » Избрано

Успя ли, народе мой, за вечер или две да нахраниш децата си?

2011.10.26 Няма коментари
Spread the love

Коментар след провеждането на изборите от член на фейсбук група в подкрепа на К. Дал и К. Исмаилов

 

Знам, че за това, което ще напиша сега, много хора ще ме критикуват – може да е с право, може да е без, но това е моето скромно мнение… Някои хора обвиняват Мария Капон и Корман Исмаилов, че са ги подвели, че са ги излъгали, че не са оправдали очакванията им. Аз искам да попитам тези хора – кой кого излъга, кой на кого не оправда доверието? Защо, когато се правеха събиранията, предизборните срещи, срещите-дискусии, от февруари месец още залите бяха пълни и подкрепящите изразяваха съгласието и подкрепата си към тях? Защо казваха, че e било крайно време някой да накаже Доган и да му покаже кирливите ризи? Това не беше ли подвеждане? За онези, които са се включили по-късно в групите във Фейсбук, искам да кажа, че не Касим Дал потърси нас, а ние него!!! Той не ни е молил да се създават такива групи, за да види къде му е мястото, а тъкмо обратното – ние го “приласкахме”… Той ни повярва и тръгна да прави революция с народ, който в очите му говореше едно, а в деня на изборите го предаде за 20-50 лв. или за килограм ориз, килограм захар, литър олио… или пък се остави да го подведат с обещания за работа… Да, народът бил гладен… Е, успя ли, народе мой, за една вечер или две да нахраниш децата си? Сигурно успя, а сега накъде? Ти напълни софрата си за кратко време, а сега с този твой вот ще си пълнят не софрите, а гушите цели 4 години… и ти ще ги търпиш! Нека!!! Заслужаваш участта си, защото ти предаде и продаде идеалите си, възгледите си, предаде и продаде човека или хората, които бяха готови да ти помогнат!!! Касим Дал и Корман Исмаилов били предатели! Нима? А вие, които в последния момент се обърнахте най-подло срещу тях, не сте ли предатели? Г-жо Капон, г-н Исмаилов, г-н Дал, моля да ме извините, но аз ако бях на ваше място, нямаше да си мръдна и пръста за такива хора! Оставете ни, ние заслужаваме участта си! Не можеш да отвориш очите на хора, които по рождение са слепи; хора, които са се родили със затворени очи и искат да завършат земния си път без да видят слънчевата светлина! Народът бил беден! – Вярно е… но нима аз не съм прашинката от този народ? Нима аз съм богата? Аз също не работя, а живея на гърба на съпруга си, но не съм продала идеалите си, надеждите си… Защо всеки втори, “подкрепящ” революцията на Дал и Исмаилов, им искаше пари, и то немалко пари, а не говореше за работа? Всеки искаше предварително … “Избори без пари не ставали”- не е вярно! Стават! Но това в момента не бяха избори, а битпазар, наддаване, търг… коя партия ще даде повече…. Обществена недоказана тайна е, че се купуваха гласове, а всички си мълчаха и не съзираха полиция и прокуратура… Сега сами преценете кой кого е предал или продал!

 

Вехлиджан Ахмедова

(26 октомври 2011 г.)

 

 Бел.ред:   Заглавието е на Еврочикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.