Home » Избрано

В Боржомското дефиле в Грузия учени откриха кости на 3-метрови хора

2011.09.12 Няма коментари
Spread the love

В научната литература те се споменават като великани, но доказателства в подкрепа на тази хипотеза нямаше, ние сме на прага на сензация, коментират учени.

 

24490

Археолози направиха сензационно откритие – в планините на Боржомското дефиле, Грузия. Там те откриха гигантски човешки кости на възраст 25 000 години. Учените твърдят, че ръста на гигантските хора е достигал до 2,5 – 3 метра.

Академикът от грузинската академия на науките Абесал Векуа смята, че откритието може да стане сензация, тъй като в научната общност отдавна се обсъждат въпроси, свързани с гиганти, населявали някои райони на Евразия преди десетки хиляди години.

“Обърнете внимание на бедрената кост, костта се различава от съвременния човек по размера и дебелината. Черепът също е много голям. Тези хора са живели и еволюирали в изолация от останалата част от цивилизацията, затова имат различен ръст. В научната литература те се споменават като великани, но доказателства в подкрепа на тази хипотеза няма, ние сме на прага на сензация”, подчертава Векуа.

Не по-малко интересна е древната система на тези същества – от техните селища са останали каменни пътеки и гробници. Районът е осеян с кости, които планински ручеи са извели на повърхността.

Припомняме, че миналата година, немски учени идентифицираха нови, неизвестни досега древните хора. Тези хора са живели преди 48-30 хиляди години в Южен Сибир.

 

Източник:  Factor-news.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.