Home » Избрано

Избирателните списъци са вече в интернет

2011.09.14 Няма коментари
Spread the love

Дирекция “Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” (ГРАО) осигурява достъп до избирателните списъци за избор на президент и вицепрезидент и за избор на общински съветници и кметове за всички български граждани през интернет.

Всички българи с право на глас ще могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване през сайта на служба ГРАО.

Освен чрез интернет страницата на ГРАО избирателите ще могат да проверят дали личните им данни са изписани правилно в избирателните списъци и като изпратят SMS на номер 1 4726 (буквите “GRAO” съответстват на цифрите “4726” от повечето телефонни клавиатури). Номерът е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС.

В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща два SMS-а с номера и адреса на избирателната секция за изборите за президент и за изборите за местна власт за въведения ЕГН.

Друг вариант за проверка е на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна. /Източник: в-к 24 часа/

Grao2Б.Р. При направената проверка от редакцията на Eurochicago.com се оказа, че браузерите предупреждават и поставят под съмнение, че сайтът на ГРАО добре защитава Вашата информация със следното предупреждение (на снимката):

This Connection is Untrusted

You have asked Firefox to connect securely to www.grao.bg, but we can’t confirm that your connection is secure.

Normally, when you try to connect securely, sites will present trusted identification to prove that you are going to the right place. However, this site’s identity can’t be verified.”

Както се казва: “Хубава работа, ама ….”


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.