2024-04-25

1 thought on “е-БАН

  1. Тия от БАН и ония зад тях се самозабравиха.

    Какъв задължителен нормативен български език, какви 50-80 лева за речник?!?

    Много бързо загърбиха поразиите на оранжевите земеделци (прочули се не само с рязането на половин бради на политически противници), посегнали на българския правопис в навечерието на тоталното си пропадане.

    Явно на нищо не са се научили от горчивия опит на „Комисията Осинин“, която нанесе непоправими поражения върху целостността на българската снага, премахвайки правилото за „променливото Я“ – така услужливо си подложи задника на коминтерновската кауза за сътворяване на „македонска-та нация“.

    Малко им трябваше, за да секвестират и правилото за пълния член – още две-три години на официална (днес минаваща под сурдинка) власт на полуграмотните партайгеноси от БКП – и тъпанарите щяха да пишат така, както и говорят.

    Впрочем, едно от многобройните доказателства, че ТЕ отново са ни яхнали (по-скоро никога не са слизали от гърба на българския народ и население), са перманентните посегателства върху основата на съществУВането на всяка нация – езика.

    Как, уважаеми главуняци, ще произнасяте най-дългата българска дума
    без наставката -УВ- , която забранихте преди нЕколко години, залегнали удобно зад санкцията на полуграмотния Министерски съвет –

    НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВувАТЕЛСТВувАЙТЕ?

    Ха пробвайте да произнесете
    „непротивоконституционствателствайте“…

    Не, ТЕ не са си отишли; ТЕ пак са тук; ТЕ са не само „На всеки километър – Вицепрезидент“; ТЕ са на всеки сантиметър от каиша, с който са стегнали гърлото на народа.

    Затова народът, също като в турско, отказва да се съобразява с наложените в полза на полуграмотниците „езикови нормативи“, и ще остави езика да се развива самостойно, без мурдарски лигавщини („мурдар“, впрочем, означава нечистоплътен субект).

    Как ли се съчетават „Мурдар-ът“ и „БАНя-та“?

    Що ли питам!

    СоциализЪмът на партайгеносите е на ход (камуфлиран през последните 22 години като „преход към капитализъм“); а той е власт на полуграмотниците над обезправения и обезкръвен народ, с крайна цел – обезверяването на мислещите със собствените си глави българи.

    По-нататък е лесно:

    печат на дясната ръка и/или на челото – и говедата – на кланицата.

    Разбира се, ако продължаваме да блеем и се юрваме „като един“ към изборните урни.

    Където предвидливо са ни сервирали ИЗБОРИ без ИЗБОР…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *