Home » Избрано

Българското училище – Една малка България. И пак е есен…

2011.09.25 Няма коментари
Spread the love

Една малка България

И пак е есен и пак всички  децата тръгват на училище.

За пореден 7-ми път  Български Учебен Център „Знание” отвори широко врати, за да посрещне в своите две училища БУ„Родна реч” в Арлингтон Хайтс и БУ „Родолюбие” в Шилер Парк своите любознателни българчета, готови да се учат и четат , да знаят за България и  да я обичат.

Български Учебен Център „Знание” е създаден през  2005 г.  и е първото българско  светско училище. До тогава съществуват училищата  към църква „Св. София” и църква „Св. Иван Рилски” .  Български Учебен Център „Знание”  е неправителствена организация с идеална цел и е призвана да служи за опазване на езика и културата, да подпомага адаптирането  на Американска земя.

Към БУ”Родна реч” се стичат деца от всички краища на Чикаго. Авторитета му расте и много бързо става най- предпочитаното българско училище.

2007 г. е създадено и училище”Родолюбие” в най- населеното българксо място- Шилер парк. Целта е не хората да стигнат до училището, а училището да стигне до домовете на българите.

·Към БУЦ”Знание”   се изграждат няколко клуба, които да подпомагат адаптирането  на българите и запазване на българския език и култура.  Един от най- активните е Първият Български Литературен клуб „Алеко Константинов”, който провежда  десетки срещи с писатели   и представя техните книги и творчество.

Учебният процес се води по програмите на МОН. Свидетелствата се признават в България.

Бази:

БУ „РОДНА РЕЧ”- 821 N Arlington Heights, Arlington Heights, IL 60004

БУ „ РОДОЛЮБИЕ”- 8001 W. Belmont Ave – на кръстовището на Belmont и Cumberland

Базите са в модерни училищни бази с всички удобства за българските деца.

УЧЕНИЦИ:

·Подготвителните групи.в Детски Център „ЗНАЙКО”   са:  от (3 до 5 г). и (5 до 7 г.)

Тази година е изключително голям интереса към Детски Център „ЗНАЙКО.  Родителите харесват  учителките  и тяхната работа,  харесват атмосферата, спокойствието което цари в училище и сигурността на деца.

Много  голям е и интереса към  1-вите  ни класове. На 24 септ. от записалите се първокласници   родителите им чрез жребии ще изтеглят  този първокласник, който ще се  учи безплатно през цялата година.

Паралелките  от 1 до 8 клас –  са  самостоятелни.  Класни стаи са светли и просторни.

ИКФ- са мястото за талантливи деца-  Интереса към тези групи е много голям. Имаме класове по рисуване, музика, пиано, народни и модерни танци и  математика  с прекрасни преподаватели доказали професионализма през годините.

ESL класове за възрастни от 1 рм. всяка съботаУЧЕТЕ АНГЛИЙСКИ С БЪЛГАРСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ

Екипът от преподаватели е изключително добре подбран и през годините е завоювал уважението и доверието на децата и родителите  със своя професионализъм, всеотдайност и обич към децата..  С всеки един може да се запознаете в сайта на БУЦ „ЗНАНИЕ”- www. bgznanie.com

Седмата си учебна  година  Български Учебен Център „Знание” посреща с много радост и очаквания за още по- хубава учебна година Нека милите ни българчета учат майчения си език, нека четат и пишат, нака познават българските буквички , българската  литература и история и се гордеят, че са потомци на  славен  народ.

Нека  да е на добър час, мили деца  по пътя на българското ЗНАНИЕ и нека да  имаме  много красиви и незабравими мигове в родното ни  Българско училище.

Благодарим на всички, с които правим българското училище за нашите мили  деца.

Благодарим за трудолюбието и упоритостта ви мили деца. Благодарим на вас мили родители, които неуморно и всеотдайно пазите езика за своите деца и им предавате този безценен дар.

Благодарим ви мили учители, за всеотдайността, ентусиазма и високия ви професионализъм.

Благодарим безкрайно на всички приятели на БУЦ „ЗНАНИЕ”, които всячески показват своята подкрепа към родолюбивото дело в името на  децата, на което сме се отдали. Благодарим ви за шедрата подкрепа и дарения.

Нека  пазим   езика за нашите деца като очите си. Той е мостът, връзката ни с Родината!

Специално за вас мили приятели

От БУЦ „ЗНАНИЕ”, NFP, Chicago

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.