Home » Избрано

Ройтерс: Какво биха правили медиите в България без цветистия премиер Бойко Борисов?

2011.07.05 Няма коментари
Spread the love

Кампанията във „Фейсбук“ за ден без Бойко Борисов намери отражение и в световните агенции. „Ройтерс“ пусна специална кореспонденция, в която пише:

„Новините биха били като „Кръстникът“ без Марлон Брандо или роман на Реймънд Чандлър без Филип Марлоу, гласи съобщение на българска информационна агенция по повод кампания във „Фейсбук“, призоваваща медиите да бойкотират Борисов за един ден. Групата в социалната мрежа призова местните медии да се въздържат за един ден от информации за делата на Борисов, който според най-новия виц прерязал собствената си пъпна връв при раждането си и обявил себе си за официално открит. Натовареният график на бившия пожарникар и кмет на София включва рязане на летни на нови детски градини, бензиностанции и голф-игрища, но популярността му намаля заради икономическите проблеми и неуспеха да осъществи обещаните реформи. Създателите на групата във Фейсбук очаквали, че инициативата „Ден без Бойко Борисов“ на 5 юли, точно две години след като партията му дойде на власт, ще се провали, но заявиха, че целта им е да привлекат общественото внимание. „Ние не отричаме постиженията на настоящото правителство в много области, но насищането на медийното пространство с една политическа фигура създава усещане за авторитаризъм“, се казва в съобщението на групата в социалната мрежа“.

Ройтерс посочва, че само БГНЕС и „Медиапул“ са обявили, че ще подкрепят групата, която вече има над 31 000 членове.

Източник: в. „Сега“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.