Home » Избрано

23,5 години затвор за братя Галеви и групата им

2011.07.07 Няма коментари
Spread the love

Пламен Галев – 7г, Ангел Христов – 5г., Апостол Чакалов и Владимир Ангелов – 4 г., Георги Блатски – 3,5г.

Софийски апелативен съд призна за виновни Ангел Христов и Пламен Галев – известни като братя Галеви в ръководенето и участието в организирана престъпна група с цел рекет и принуда, предаде „Фокус”. Пламен Галев бе признат за виновен за това, че е ръководил организирана престъпна група с цел принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх. Затова той бе осъден на 7 години затвор. САС призна Галев и за виновен за това, че като съизвършител с Ангел Христов е принудил Пламен Миланов да прехвърли 50% от дружествените си дялове във фирма, с което му е нанесена имуществена вреда на обща стойност 82 хил. лв. Съдът глоби Галев с 10 хил. лв. и му наложи конфискация на една трета от имуществото му. Пламен Галев ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим.

Ангел Христов бе признат за виновен за това, че е участвал в организираната престъпна група, както и че като съизвършител е принудил Пламен Миланов. Христов получи наказание от 5 години лишаване от свобода, като ще трябва да ги изтърпи при първоначален общ режим. Той бе глобен с 7 хил. лв., като съдът му наложи една четвърт конфискация на имуществото.

Апостол Чакалов и Владимир Ангелов бяха осъдени на по 4 години затвор, а Георги Блатски – на три години и половина.

Георги Градевски бе осъден условно на година и половина условно с тригодишен изпитателен срок за това, че е нанесъл средна телесна повреда на Иван Павлов и Руси Начев. Единственият с потвърдена оправдателна присъда и на втора инстанция е Красимир Оков, който е сочен за счетоводител на Галеви. Съдът отхвърли иска от 200 хил. лв. на собственика на таксиметрова компания Пламен Миланов, който е бил принуден да плаща рекет на Галеви. Бизнесмените ще трябва да заплатят и всички разноски по делото ведно с държавните такси. На 4 ноември м.г. Окръжният съд в Кюстендил напълно оправда дупнишките бизнесмени. Тогава в мотивите си магистратите посочиха, че обвиненията срещу тях са „възпроизвеждане на слухове” и излагането на „субективни мнения” на част от свидетелите. След като чуха осъдителните си присъди, братя Галеви отказаха да ги коментират на излизане от съдебната зала.

Източник: factor-news.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.