Home » Избрано

Северна Корея затвори университетите

2011.06.28 Няма коментари
Spread the love

 

Студентите стават строители за 100-годишнина от рождението на Ким Ир Сен

Властите в Северна Корея затвориха за 10 месеца всички университети в страната, за да изпратят студентите на строителни и други обекти по случай приближаващата през април следващата година 100-годишнина от рождения ден на основателя на страната Ким Ир Сен, съобщават информационните агенции. Изключение е направено само за студентите последен курс и чужденците.

През април 2012 г. в Северна Корея ще се проведат безпрецедентни по размах тържества по случай 100-годишнината от раждането на бащата на днешния държавен ръководител. Властите обявиха, че дотогава страната трябва да извърши мощен скок в икономическото си развитие.

Понастоящем в КНДР кипи голямо строителство, в това число на многоетажни сгради в центъра на столицата Пхенян. Северна Корея обаче изпитва големи трудности да осигури прехраната на своята армия – това личи от тайно заснети видеокадри, разпространени в сайта на австралийската телевизия АВС, на които се вижда войник, уверяващ, че другарите му са недохранвани.

„Всички се чувстват слаби. В моето поделение сме 100 другари, на половината от които храната не достига“, заявява младият войник на въпрос на журналиста. Той е заснел също самотни деца, които просят по улиците, за да се нахранят, както и служител на комунистическата партия, нареждащ на продавач да даде ориз за армията.

Според телевизията видеозаписът е направен нелегално преди няколко месеца, а после е изпратен тайно в Китай.

Източник:  vsekiden.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.