Home » Избрано

Ден без Бойко Борисов

2011.06.26 Няма коментари
Spread the love

 

Инициатива за своеобразен ден без Бойко Борисов набира сили във “Фейсбук”.  В призива на инициаторите към българското общество и медии се казва:

“Нека в деня на последните парламентарни избори – 5-ти юли – да не бъде споменавано името на премиера поне за 24 часа. Без значение дали той е постигнал нещо значимо или е направил някой гаф, нека в този летен ден да си седим/лежим на сянка, да отпиваме от бирата/коктейла си и да не дискутираме поне за ден правителството и в частност премиера.

Нека българските медии изоставят поне за ден стария албански модел “Добър вечер, Енвер Ходжа!” и се съсредоточат върху по-важни теми от сорта на: цената на бирата и цацата, пияните британци из морските курорти, трансферните саги из А група, новите хитове на Лейди Гага и Милко Калайджиев и не на последно място гръдната обиколка на Преслава.”

По-нататък инициаторите посочват, че събитието не е насочено по никакъв начин срещу партия ГЕРБ или срещу господин министър-председателя.

“Създателите и участващите просто търсим начин за протест срещу организираната и неорганизираната медийната лакейщина и опитите една личност да бъде изтъкната над останалите без винаги да има повод.

Разбираме, че в България министър-председателя заема най-основната функция в изпълнителната власт, но сме против това да всички постижения на правителството да бъдат приписвани лично на него и да се прави репортаж за всяко едно рязане на лента от негова страна по подобие на другаря Владимир Владимирович Путин в братския СССР, пардон Русия.

Както ЕС, така и ние не отричаме успехите на сегашното управление в множество сфери, но пренасищането на медийното пространство с една политическа личност създава усещане за автокрация”.

В неделя привечер близо хиляда души потвърждават във “Фейсбук”, че ще присъстват в деня без споменаването на името на премиера.

 

Източник:  Медияпул

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.