2024-04-19

8 thoughts on “Георги Касчиев: Трябва да се спрат всички ядрени авантюри! Българите по-скоро да напуснат Япония!

  1. Изтеглете си руския филм ,,Распад“-да си припомните ада на Чернобил и най-вече как се отразява на обикновения човек.Предпочитам да съм на газена лампа и дръвца ,с греяно винце и сланинка и дечурлигата да се търкалят под козяка в общата кирпичена одая,отколкото да съм ,,развито“ общество,но болен и мъртъв.Дядо ми си свиваше тютюн до 92 и вървеше без бастун,а колко от сегашното Чернобил поколение ще прехвърлим 65 ,в смисъл че се умира от 5 до 65 години след като си поел радиация според дозата.

  2. Какви японски ядрени специалисти ? Това е бизнес/ мафия подобен на нашето Енерго, за съжаление те нямат необходимите знания и технология да вземат правилни решения в екстрена ситуация като тази. Ако не бяха лъгали и поискали помощ от хора които разбират, положението нямаше да е толкова лошо. Жалко , че съдбата на толкова хора е в ръцете на диелитанти.

  3. Кириенко: Японските ядрени специалисти нямат задълбочени знания

    Ръководителят на руската държавна корпорация „Росатом“ Сергей Кириенко смята, че на японските специалисти, работещи на АЕЦ „Фукушима“ им липсват фундаментални задълбочени знания. Ситуацията ни научи, че и най-прекрасните регламенти при абсолютна дисциплина на изпълнение не могат да заменят фундаменталните знания, заяви Кириенко пред колегията на министерството на образованието и науката. Ако няма фундаментални задълбочени знания в стандартна ситуация, където спазването на регламента решава всичко, няма да има проблеми, но при отклонение от стандартна ситуация – най-често това се оказва недостатък, отбеляза Кириенко. След катастрофалното земетресение на японската АЕЦ „Фукушима 1“ и „Фукушима 2“ бе въведено извънредно положение заради излизането от строя на системите за охлаждане. Във „Фукушима 1“ станаха експлозии в първия, втория и третия реактор и пожар в четвъртия. В третия енергоблок, както съобщиха японските ядрени специалисти, се нагрява хранилището за отпадъци от ядрено гориво, заради което има изтичане на радиоактивни вещества в атмосферата. Защитният кожух на реактора преди това бе повреден от труса. /РИА „Новости“ /

  4. Инж. Касчиев е доказан експерт в областта на атомната енергетика, а ти СС какъв си? От далече миришеш на червена – руска подлога. Нищо лично! Така миришеш…

  5. СС, ще ми е интересно ескперт като теб да коментира документите в материала!

  6. Офф, след вчерашната му изцепка, че ако се обърнел вятъра на запад можело да докара радиация над България за 4-6 дни този малоумник (Касчиев) трябва окончателно да престанат да го наричат „ядрен експерт“! Не може да бъде експерт по каквото и да е човек който демонстрира липса на елементарна обща култура. Ако преди време при нападките му срещу Козлодуй някой се е замислял дали пък няма нещо вярно след като уж експерт ги казва, ето сега може да се увери що за „експерт“ е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *