Home » Избрано

Дянков: Готови сме за гласуване по интернет

2011.02.10 Няма коментари
Spread the love

След успешното приключване на електронното преброяване, в което са участвали 3.1 млн. българи, финансовият министър Симеон Дянков обяви, че България е готова да проведе и избори в интернет.

В електронното преброяване са се включили 41% от населението на страната.

Дянков, заедно с председателя на НС Цецка Цачева и директора на НСИ доц. Мариана Коцева, дадоха начало на преброяването на хартия. То бе открито в музея “Възраждане” във Велико Търново.

Там министърът на финансите откри пра-пра-пра дядо си, който е бил един от учредителите на Великото народно събрание. Сред множеството снимки Дянков откри и тази на Михаил Минков-Гълъба, от чиито род произхождал той.

Симеон Дянков извади книга от личната си антикварна колекция и я дари на историческия музей в Търново. Книгата е “Резултати от преброяването на населението на Княжество България през 1880 година”.

Най-голяма активност в електронното преброяване са проявили хората между 30 и 39 години или около 17%. С процент по-малко са включилите се българи на възраст – 40-49 години, каза шефът на НСИ доц.Коцева.

Преброителите от старата столица тръгнаха най-напред по ул.”10-ти февруари”, която се намира на няколко метра от сградата на бившия конак. Там бяха и първите жители на Велико Търново преброени на хартиен носител.

Kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.