Home » Избрано

ДНК ТЕСТ ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ.

2011.02.10 Няма коментари
Spread the love

Паола Себестияни и Томас Перлс откриха гените, които определят продължителността на човешки живот. Изследването е публикувано в
http://sph.bu.edu/index.php?option=com_sphdir&id=239&Itemid=340&INDEX=11326
Паола е професор по биостатистика. в Бостънския университет в училището по обществено здраве и медицина и Бостънския медицински център.
Докато околната среда и фамилна анамнеза са фактори в здравословното остаряване, генетични варианти играят важна и сложна роля в продължителност на живота, според ново проучване, направено от екип от учени публикувано онлайн на 1-ви юли в списание „Сайънс“.
Изследователският екип установи група от генетични варианти, чрез които могат да се предскаже изключително дълъг живот при хора с 77% точност – пробив в разбирането на ролята на гените в определянето на човешки живот. Въз основа на хипотезата, че изключително стари хора са носители на множество генетични варианти, които влияят върху тяхното оцеляване, екипът проведе множество изследвания на столетници.
Изследователите, ръководени от Паола Sebastiani , доктор, професор по биостатистика в училище за обществено здраве и Томас Перлс , д-р, професор по медицина в училището по медицина в Бостънския медицински център, построиха уникален генетичен модел , която включва 150 генетични варианти, известни като единични нуклеотидни полиморфизми (SNPs). Те открили, че тези 150 варианти може да се използва за предвиждане с висока степен на точност, ако дадено лице оцелели до 90 и повече години. Освен това анализът на колектива е набелязал 19 генетични групи или „генетично подписи“ от изключителна дълготрайност, които характеризираха 90% от изследваните столетници. По-специално, екипът установява, че 45% от най-старите столетници – тези на 110 години и по-големи – имат генетичен подпис с най-голям дял на дълголетието свързани с генетични варианти.

Повече за теста на дълголетието (неправилно наречен „Тест на смъртта”) може да научите на 1 май 2011 година през време на „Открита сесия на Българо-Американска Асоциация”.

Очакваме Ви
БАА

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.