Home » Избрано

Съобщения на СОФИЯ ПРЕС по повод публикации за задълженията на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

2010.12.20 Няма коментари
Spread the love

СЪОБЩЕНИЕ №1 от 20.12.2010 г.

По повод появилите се съобщения в интернет, че Алексей Петров е сринал финансово агенцията, като не й е платил 38 000 лева за информационно обслужване, уточняваме следното:
1. Екип на агенцията организира пресконференция на Алексей Петров на 26 –ти ноември в неговия дом на ул. „Арарат” 12, за което той ни дължи суми по официални тарифи за организиране на пресконференция и други услуги извън залата на Пресклуб „София прес”. Точната сума по фактура е 1965 лева без ДДС.
2. Разпространеното по-късно интервю бе по повод идеята на проф. Милен Семков да организира Инициативен комитет за издигането на Алексей Петров за кандидат за президент. За това Агенция „София прес” не калкулира суми.
3. Пресклуб „София прес” и Информационна агенция „София прес” са отделна и самостоятелна юридическа структура, наемател и ползвател на името от Сдружение „Агенция София прес”.
4. Пресклубът и Информационната агенция се стопанисват от независими журналисти, които със собствени сили създават нова медия и предлагат затворен цикъл на медийно обслужване – публични събития, новини и ПР услуги.

ЕКИПЪТ на Информационна агенция „София прес”

—————————————

СЪОБЩЕНИЕ №2 от 21.12.2010 г.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ СЕ ИЗДЪЛЖИ НА ПРЕСКЛУБ „СОФИЯ ПРЕС”

Алексей Петров плати днес по официална фактура цялата дължима сума от 1965 лв. плюс 20% ДДС на екипа на пресклуб „София прес”. С това приключи сагата, която намери широк отзвук в много интернет и печатни медии. Отношенията между Алексей Петров и екипа на пресклуба са изчистени и приключени благополучно.

Недоразумението, визиращо огромната за нашите тарифи дължима сума от 38 хил. лв., което придоби печална известност през последните дни, е вследствие на нелоялно и некоректно отношение на колеги от новинарски сайтове, блогове и вестник „Атака”, които без допълнителна проверка са пренаписали и интерпретирали материала на главния редактор на ИА „София прес” Велислав Русев „Гласът на камилчето”. Нито един репортер не е разговарял по проблема лично с Велислав Русев, нито с някого от екипа на агенцията.

Приемаме случката и благополучния изход от нея като доказателство за силата на медиите и информационните агенции в частност. Благодарни сме и на колегите, които коректно и с позоваване на ИА „София прес” препубликуваха материала на Велислав Русев.

www.sofia-press.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.