Home » Избрано

Веселин Божков – следващата кадрова рокада на ГЕРБ?

2010.12.20 Няма коментари
Spread the love

Sofia-pressВъзможно е председателят на КРС да бъде следващият освободен от длъжност висш държавен служител, съобщиха днес за ИА „София прес” от Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги. В момента в СГС срещу Веселин Божков се води наказателно дело от общ характер 1034/2010. Очакват го още две досъдебни производства по чл. 308 от НК за издаване на документи с невярно съдържание, свързани с декларациите за конфликт на интереси и за имотно състояние, подадени от него. Проблем за поста му създава и факта, че от юни 2010 г. председателят на КРС, който работи с целия честотен спектър на държавата, включително и с честоти, свързани с националната сигурност, е с отнети права за достъп до класифицирана информация по решение на ДКСИ. Малко вероятно е евроатлантическите партньори на България да изтърпят подобно разминаване още 3 години, когато изтича мандата на сегашния председател на КРС, коментираха от АПТИУ. Според Янаки Ганчев, председател на асоциацията, досега Веселин Божков е запазил мястото си поради икономическия чадър, осигуряван му от телекомуникационни оператори с доминиращо положение на пазара.

НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ СОФИЯ ПРЕС
www.sofia-press.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.